MENIU

Fratele preşedintelui Obama povesteşte cum a fost bătut de către tatăl lor în copilărie

Foto: chinesebbs.lifeottawa.com

Fratele vitreg al lui Barack Obama, Mark Ndesandjo, a vorbit, la lansarea primei sale cărţi, despre modul în care a fost abuzat de către tatăl lor în copilărie, scrie AP.

Ndesandjo, care tăieşte de şapte ani în China, a spus că a putut scrie  “De la Nairobi la Shenzhen” abia după o serie de evenimente extraordinare din viaţa lui, printre care şi alegerea lui Barack ca preşedinte, care l-au făcut să se împace cu trecutul lui.

La o Conferinţă de presă de la Camera de Comerţ a Chinei de Sudm Ndesandjo a spus cu lacrimi în ochi că amintirea violenţelor din copilărie este încă vie: "Tata mă bătea. O bătea şi pe mama. Sunt lucruri care pur şi simplu nu se fac (…) Îmi amintesc cum auzeam ţipete în casă. Auzeam durearea mamei mele. Eram copil şi nu o puteam apăra". El a mai spus că nu are nicio amintire frumoasă cu tatăl lui, iar acest lucru i-a lăsat urme adânci pe chip.

Tatăl lui Barack Obama, de origine kenyană s-a despărţit de mama acestuia când actualul preşedinte avea doar doi ani. Obama a recunoscut că a fost greu să crească fără tată. Mark Ndesandjo s-a născut dintr-o a treia căsătorie a lui Barack Hussein Obama I.

Mark Okoth Obama Ndesandjo, care seamănă foarte mult fizic şi chiar şi la voce cu fratele lui, nu s-a folosit de numele lui şi, mai mult, nici chiar prietenilor nu le-a spus de legătura de sânge pe care o are cu Barack, până când acest lucru a fost dezvăluit de presă. El a declarat că s-a împăcat cu trecutul şi cu numele pe care îl poartă, când, în urmă cu un an, a văzut speranţa în ochii americanilor în momentul alegerii fratelui săi în fruntea celui mai influent stat din lume.

Cartea pe care a scris-o, s-a vrut a fi o biografie, dar s-a limitat la experienţa pe care a avut-o în ultimii ani. Biografia va apărea peste câteva lui, iar Ndesandjo a spus că preferă să o scrie el, “decât să o facă alţii”.

Absolvent al Universităţilor Stanford şi Brown, fratele lui Barack Obama a venit în China după evenimentele din 11 septembrie, pentru că rămăsese fără slujbă în Statele Unite. În prezent el se ocupă de intermedierea de contracte de export-import între China şi SUA. Un prieten bun l-a descris ca fiind un foarte bun om de afaceri, dar şi un talentat pianist şi scriitor.

15% din încasările pentru prima carte a lui Mark Ndesandjo vor fi vărsate în fonduri de ajutorare a copiilor orfani.

Întrebat dacă i-ar spune ceva fratelui lui înainte de prima vizită oficială pe care o va face în China, pe 15 noimbrie, Ndesandjo a spus: “I-aş sfătui nu numai pe fratele meu, ci şi pe toţi americanii, să înţeleagă că în China familia este cel mai important lucru”.