MENIU

Fostul şef al Gărzii Financiare Timiş a fost reţinut de DNA

<descriere>

Ionel Olari este cercetat pentru luare de mită. El a fost adus la Tribunalul Bucureşti pentru mandat.

DNA cere Tribunalului Bucureşti arestarea preventivă a fostului şef al Gărzii Financiare Timiş, Ionel Olari, care a fost implicat în afacerea Radisson, acesta fiind cercetat pentru luare de mită, au declarat pentru NewsIn surse judiciare.

Potrivit aceloraşi surse fostul şef al Gărzii Financiare Timiş ar fi primit ca mită mai multe călătorii în străinătate dintre care una la Nisa şi una în Barcelona.

Procurorii DNA Bucureşti l-au reţinut pentru 24 de ore pe Olari pentru luare de mită. Magistraţii Tribunalului Bucureşti judecă la această oră propunerea de arestare preventivă a fostului şef al Gărzii Financiare Timiş.

În prezent, Ionel Olari este şeful Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Timiş.


Ionel Olari a fost reţinut de procurorii DNA miercuri şi a fost dus la Tribunalul Bucureşti cu propunere de arestare preventivă. Surse judiciare au declarat pentru NewsIn că Olari este acuzat că, în perioada în care era şeful Gărzii Financiare Timiş, ar fi primit bani ca să omită controalele în cazul firmelor Radisson Invest şi Radisson Investment Group, pentru a-i proteja pe doi învinuiţi din dosar, Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy, asociaţi ai firmelor menţionate, unul dintre ei fiind şi administratorul acestora.

Ionel Olari a fost şef la Garda Financiară între 2001 şi 2008. A plecat de la conducerea Gărzii Financiare Timişoara după ce au demarat cercetările în cazul Radisson şi a fost repus pe o altă funcţie, în urma protocolului semnat între partidele aflate atunci la guvernare, PSD şi PD-L, ca director la Direcţia Generală a Finanţelor Publice Timiş.

Ciprian Nistor şi Andreas Nadasdy au fost arestaţi, pe 7 octombrie, fiind urmăriţi penal de DNA pentru că au înşelat, prin firmele ai căror asociaţi erau, 100 de persoane cărora le-au promis construcţia de apartamente în Timişoara, prejudiciul fiind de peste 2 milioane de euro.

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie îl cercetează pe Ciprian Nistor, asociat la S.C. Radisson Invest S.R.L.(fostă Celebrity Invest) şi S.C. Radisson Investment Group S.R.L, acuzat de două infracţiuni de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave şi fals în declaraţii, toate în formă continuată. Urmărit penal este şi Andreas Nadasy, asociat şi administrator la Radisson Invest, S.C. Celebrity Group S.R.L. şi Radisson Investment Group, în sarcina căruia s-au reţinut trei infracţiuni de înşelăciune în convenţii, cu consecinţe deosebit de grave, toate în formă continuată.

Potrivit procurorilor, în perioada februarie 2005 – decembrie 2007, cei doi, în calitate de asociaţi şi respectiv, administrator la societăţile comerciale, şi pretinzând că sunt dezvoltatori imobiliari, au indus şi menţinut în eroare un număr de peste 100 de persoane cu prilejul încheierii şi executării contractelor având ca obiect construcţia şi vânzarea unor apartamente în Timişoara. În concret, în unele situaţii apartamentele nu au fost construite deloc, iar în alte situaţii, deşi au fost construite parţial, contractele de vânzare - cumpărare nu au mai putut fi executate deoarece locuinţele au ieşit din patrimoniul firmei Radisson.

Oamenii de afaceri au cauzat persoanelor înşelate un prejudiciu în valoare totală de peste 2 milioane de euro, reprezentând sumele de bani încasate ca plată integrală sau avans din preţul de vânzare – cumpărare a locuinţelor contractate.

La data de 6 octombrie 2009, procurorii anticorupţie au dispus reţinerea acestora pe o perioadă de 24 de ore, iar la 7 octombrie Tribunalul Bucureşti a dispus arestarea lor pe o perioadă de 29 de zile.

Mai multe articole despre:
DNA Tribunalul Bucureşti Timiş garda financiară