MENIU

Flutur spune că opoziţia nu poate din punct de vedere constituţional să elaboreze bugetul

Foto: NewsIn

Vicepreşedintele PD-L Gheorghe Flutur a declarat luni că Guvernul Boc lucrează la bugetul pe 2010 pentru a-l lăsa ca bază de discuţie Cabinetului Croitoru, dacă va fi investit, el spunând că opoziţia nu poate, din punct de vedere constituţional, să elaboreze un proiect legislativ pe acest subiect.

"Ministerul de Finanţe şi Guvernul României trebuie să lase lucrurile pregătite. Trebuie să ai o bază de discuţie pe un proiect fundamentat de Guvernul Emil Boc, proiect care poate fi modificat în Parlament", a declarat Gheorghe Flutur. Întrebat cum comentează intenţia majorităţii parlamentare de a promova propriul proiect de buget, vicepreşedintele PD-L a răspuns: "I-am mai văzut făcând un guvern într-o noapte în altă parte decât constituţional vorbind. Ne aşteptăm şi la bugete făcute în altă parte, pe sub streşini ţinând de ploaie, dar nu cred că ţine de ploaie şi pentru români pentru că nu este constituţional. Este doar de imagine şi de campanie".

Pe de altă parte, Flutur a spus că PD-L este dispus la discuţii cu toate partidele privind Legea bugetului de stat, astfel încât adoptarea acesteia să nu fie amânată pentru începutul anului viitor. "Cred că cel mai bun lucru ar fi să trecem peste logica de campanie", a spus democrat-liberalul referindu-se la proiectul de buget pe care intenţionează să-l elaboreze PSD împreună cu liberalii.
Mai multe articole despre:
buget guvern lege Gheorghe Flutur PD-L