MENIU

EXCLUSIV REALITATEA.NET: Battleage, un joc creat 100% în România

Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET
Foto: REALITATEA.NET

Compania Geclab a anunțat că lucrează la primul joc de tip MMORTS 100% românesc. Jocul se va numi Battleage, se va juca exclusiv online, iar o versiune closed beta va finalizată până la sfârşitul lunii noiembrie 2009.

Project managerul Geclab, Claudiu Dumitru, a declarat în exclusivitate pentru REALITATEA.NET că Battleage este joc de tip web-based, iar în prima versiune jocul va fi disponibil pe platforma flash, pentru ca mai apoi, producătorul să dezvolte şi o versiune complet 3D pentru Battleage.

Strategia în timp real, produsă de către echipa românească de la Geclab, va avea o grafică similară cu Age of Empires III și o economie de joc de tip Eve Online, a precizat Claudiu Dumitru.

"În momentul în care jocul va exista în versiune 3D, va pune la dispoziţia jucătorilor o planetă întreagă, numai bună de explorat şi exploatat. Asta pentru că în lumea din joc, gamerii vor putea să se folosească de resursele existente: aur, lemn, piatră şi alte materii prime. Totodată, jucătorii vor putea să îşi construiască oraşe şi armate cu care să cucerească întreaga lume din Battleage", a explicat Claudiu Dumitru.

"Tot jocul se bazează pe o tehnologie avansată, sunt mai multe servere dedicate jocurilor de tip massive multiplayer online (MMO) cu ajutorul cărora s-a dezvoltat o lume imersivă, de dimensiuni impresionate, care va oferi un grad mare de interactivitate. Este vorba de o tehnologie bazată pe o platformă distribuită de calcul. Motorul grafic este în întregime de către echipa din România care lucrează la jocul Battleage. Mişcările personajelor din joc au fost în întregime create în România cu ajutorul camerelor şi sistemelor motion capture", a adăugat oficialul Geclab.

Producătorii jocului promit lansarea pe 15 septembrie 2009 a unui site de prezentare pentru jocul Battleage, unde gamerii vor putea să vadă screenshot-uri şi filme de prezentare pentru acest joc. 

Screenshot-urile prezentate în acest articol sunt oferite publicităţii în premieră, din faza de producţie a jocului. Nu a fost anunţată o dată de lansare oficială pentru acest joc. 

Mai multe articole despre:
joc games RTS MMO