MENIU

Duvăz îi acuză pe Băsescu şi Berceanu că menţin greva de la metrou pentru a da vina pe PSD

<descriere>

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, a declarat că ideea potrivit căreia PSD s-ar afla în spatele grevei de la metrou este o diversiune şi că Traian Băsescu şi PD-L acţionează \"în mod cinic, menţinând greva\", văzând că a prins această mişcare.

\"Am crezut că ideea că PSD ar fi în spatele grevei este o confuzie, o concluzie pripită, având în vedere că Ion Rădoi, preşedintele sindicatelor, este membru PSD. Faptul că, aseară, ministrul Radu Berceanu a revenit la tratative, de unde lucrurile păreau să se aşeze pe un bun făgaş şi greva să fie oprită, şi a retras oferta făcută către sindicate - care erau în curs de a se angaja să stopeze greva - mă face să cred că este o acţiune cinică a lui Traian Băsescu şi a celor care îl susţin pentru a menţine greva, văzând că a prins diversiunea că PSD este în spatele grevei\", a susţinut Duvăz. El a reiterat că PSD nu are \"niciun amestec\" în grevă şi a făcut apel către sindicate \"să găsească o soluţie ca această gravă disfuncţie să înceteze\", mai ales că guvernul actual este deja demis, iar \"acţiunea grevistă nu îşi atinge obiectivele\".

Duvăz l-a acuzat pe actualul preşedinte că nu a mediat \"în mod intenţionat\" conflictul dintre sindicate şi administraţie, deşi a fost chemat şi că, în plus, \"a pus paie pe foc, declarând că cel mai mare partid din România este în spatele grevei, folosind acest disconfort creat bucureştenilor ca o armă de campanie\".

Duvăz a ţinut să precizeze că decizia privind greva nu se ia de preşedintele niciunui sindicat, şi că hotărârea a fost luată \"după două luni de tratative eşuate cu administraţia\", iar \"orice fel de legătură e nepotrivită între calitatea de simplu membru de partid a lui Rădoi cu greva de la metrou\".

Preşedintele Traian Băsescu şi liderii PD-L au susţinut că în spatele grevei de la metrou se află PSD.

Preşedintele Traian Băsescu a apreciat marţi că liderii Metrorex ar trebui să \"vină la înţelepciune\" şi le-a transmis că nu vor aduce câştig electoral candidatului PSD, Mircea Geoană, \"batjocorind\" 650.000 de bucureşteni care circulă zilnic cu metroul.