MENIU

Duvăz către sindicalişti: Voi ştiţi că noi ieşim acum din Guvern, manifestaţia nu are nicio valoare

Foto: RTV
Duvăz i-a îndrumat pe sindicalişti să protesteze la Palatul Cotroceni, acolo unde ar fi fost declanşată criza

Purtătorul de cuvânt al PSD, Bogdan Niculescu Duvăz, le-a spus sindicaliştilor care au protestat în faţa sediului PSD, că manifestaţia lor "nu are nicio valoare" şi asta pentru că PSD "iese acum din Guvern".

"Dar voi ştiţi că noi ieşim acum din Guvern: Această manifestaţie nu are nicio valoare", le-a spus Duvăz sindicaliştilor care îi prezentau nemulţumirile cu privire la Legea salarizării unitare.

Duvăz i-a îndrumat pe sindicalişti să protesteze la Palatul Cotroceni, acolo unde ar fi fost declanşată criza. Cu toate acestea, purtătorul de cuvânt al PSD i-a chemat pe liderii sindicaliştilor la o discuţie, care nu a mai avut loc însă pentru că aceştia au susţinut că nu sunt lăsaţi să intre în curtea sediului PSD.

După puţin timp, Duvăz a plecat de la sediul PSD.

Sindicaliştii au discutat cu ministrul Muncii, Marian Sârbu, aflat, de asemenea, la sediul central al partidului.

În faţa sediului PSD, reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Publică, ai FSLI şi ai Sed Lex au protestat împotriva Legii unice de salarizare.

În paralel, la sediul PSD, Mircea Geoană a avut o întrevedere cu ambasadorii UE pentru o informare cu privire la situaţia internă a României.

Geoană nu a făcut nicio declaraţie pe teme politice legate de conflictul din Coaliţie şi s-a referit la protestul sindicaliştilor, spunând că "ministrul Sârbu i-a invitat la un dialog, poziţia PSD este clară: actuala Lege a salarizării trebuie să sufere modificări".

"Avem următoarele şase luni răgazul de a modifica legea şi de a o face cât mai bună cu putinţă, cât mai acceptabilă pentru bugetari. Poziţia mea este neschimbată - intenţia dlui Băsescu şi a premierului Boc de a da afară sute de mii bugetari este o decizie greşită şi partidul nostru se va opune oricărei astfel de măsuri", a mai spus Geoană.

Câteva zeci de sindicalişti afiliaţi Alianţei Bugetarilor, angajaţi din învăţământ, sănătate şi funcţionarii publici, au pichetat sediile PSD şi PD-L din Bucureşti, protestând faţă de prevederile legii unice a salarizării unice, prin care le sunt tăiate sporurile.

Protestele sindicaliştilor ar urma că continue pe 5 octombrie, cu o grevă generală de o zi, anunţată de federaţiile sindicale care îi reprezintă pe poliţişti, personalul sanitar, cadrele didactice şi funcţionarii publici. Apoi, pe 7 octombrie, sindicatele din Alianţa Bugetarilor vor face un miting şi un marş de protest în Capitală.