MENIU

Dioxidul de carbon a fost declarat oficial periculos pentru sănătatea publică în Statele Unite

Foto: wordpress.com

Agenţia americană pentru protecţia mediului (EPA) a decis să considere de-acum încolo gazul cu efect de seră, în special dioxidul de carbon, periculos pentru sănătatea publică, a anunţat vineri instituţia, relatează AFP.

După o investigaţie ştiinţifică aprofundată ordonată de Curtea Supremă în 2007, EPA a ajuns la concluzia că gazele cu efect de seră contribuie la poluarea aerului şi riscă să pună în pericol sănătatea publică. Studiul, supus unei perioade de dezbatere publică, repertoriază şase gaze cu efect de seră potenţial periculoase pentru sănătate.

Această decizie aşteptată marchează o evoluţie importantă a Statelor Unite în ceea ce priveşte chestiunea încălzirii climatice, ceea ce indică intenţia autorităţilor federale de a lua măsuri de reglementare în sensul limitării emisiilor acestor gaze care contribuie la încălzirea planetei.

Joe Mendelson, responsabil la National Wildlife Federation, o organizaţie de protejare a naturii, consideră că decizia EPA este istorică şi bulversează politica în privinţa climei, ceea ce va avea urmări în Statele Unite şi în lume.