MENIU

Dan Petrescu: Trebuie să facem ceva special, să mâncăm altceva pentru a-i surpride pe nemţi

Foto: NewsIn

Antrenorul Unirii Urziceni, Dan Petrescu, a declarat luni că vrea să facă istorie în meciul din Liga Campionilor cu VfB Stuttgart şi să obţină prima victorie a unei echipe româneşti în această competiţie.

"Este primul meci în România pentru noi, nu putem spune că jucăm pe teren propriu. Jucătorii trebuie să uite că sunt debutanţi, acum ştim ce să facem. E clar că adversarul pleacă cu prima şansă, dar şi noi trebuie să o jucăm pe a noastră. Sperăm să avem şi ceva suporteri care să ne ajute cât de cât, ar fi extraordinar pentru jucători. Trebuie să ne ajutăm singuri şi să obţinem prima victorie românească acasă în Champions League. Ar fi bine să intrăm în istorie cu o victorie pe un aşa-zis teren propriu. Suntem mulţumiţi că jucăm în Ghencea. Le mulţumim şi sperăm să facem o figură mult mai frumoasă decât în Spania", a declarat Dan Petrescu.

Dan Petrescu a spus că nemţii sunt nişte adversari puternici şi că va trebui să facă ceva special pentru a-i surprinde.

"Trebuie să fac ceva special pentru acest meci, să-i mut pe jucători câte cinci în cameră, să mâncăm altceva, nu ştiu încă! Ar trebui să avem 15 jucători de câmp să-i blocăm pe nemţi, dar, din păcate, regulamentul permite doar 10 jucători. La Sevilla am alergat mai mult decât ei, dar asta nu înseamnă că şi câştigi. E foarte important să alergi cel puţin cât adversarul, dar calitatea alergării trebuie să fie una bună. Mentalitatea nemţilor este de a se gândi numai la jocul lor, nu la al adversarilor. Jucătorii noştri pot să îi surprindă, dar trebuie să ne autodepăşim. E foarte clar că nu avem obiectiv locul patru. Vrem să ieşim pe primul, dar şi locul doi sau trei ar fi ceva excelent", a mai spus Petrescu.
Mai multe articole despre:
Liga Campionilor Dan Petrescu Vfb stuttgart