MENIU

Crin Antonescu şi Liviu Negoiţă, noile vedete ale editorialelor de astăzi

Foto: foodandwaterwatch.com

Cristian Tudor Popescu scrie în Gândul despre "porcăria bunului simţ": "Miercuri noaptea, după ce am ieşit din emisiunea "Ora de foc" de la Realitatea TV, m-a sunat candidatul PNL la Preşedinţie, dl. Crin Antonescu. "M-aţi acuzat pe nedrept, d-le Popescu. Am repetat de câteva ori că înfrângerea lui Traian Băsescu, oricât ar fi de necesară, nu rezolvă problemele multe şi grave ale României." Dl. Antonescu se referea la afirmaţia subsemnatului că d-sa creează o iluzie periculoasă punând prea multă încărcătură, fie şi negativă, pe Traian Băsescu, prezentând înlăturarea acestuia ca pe un eveniment epocal, azi întunericul, mâine lumina, căldura, laptele şi mierea. Că venirea unui om civilizat şi decent la Cotroceni înseamnă mult, dar nu totul".

În Evenimentul zilei, Florin Ciornei scrie despre sfârşitul electoral al lui Crin Antonescu: "Pentru Crin Antonescu, bătălia pentru Cotroceni a luat sfârşit. Prezidenţiabilul liberalilor şi-a semnat capitularea sâmbătă seara, într-o emisiune la Realitatea TV. Întrebat de Robert Turcescu cu cine va vota în turul al doilea, Antonescu a răspuns: cu Geoană sau cu oricine se va confrunta cu Traian Băsescu. Chiar şi cu Vadim Tudor şi Becali, a completat fără să clipească candidatul PNL. Aceste declaraţii au fost făcute la televiziunea unuia dintre cei doi moguli pe care Antonescu, dezamăgit, îi acuza că favorizează candidatura lui Geoană".

În Adevărul
, editorialul semnat de Ovidiu Nahoi vorbeşte despre "un faliment românesc": "Există ştiri importante care trec neobservate. Una dintre acestea, apărută săptămâna trecută, se referă la clasamentul dezvoltării umane pe anul 2009, realizat de Programul Naţiunilor Unite pentru Dezvoltare (PNUD), ce poate fi consultat la http://hdr.undp.org/en/statistics/. România se află pe locul 63 în lume, iar profilul ei seamănă cu cel al unei ţări insulare din America Latină, numită Trinidad-Tobago".

"Negoiţă, cap de cântăreţ" este titlul editorialului semnat de Cornel Nistorescu în Cotidianul: "Liviu Negoiţă s-a afirmat îndeosebi prin absenţă. Numele lui a început să circule înainte ca bucureştenii să-l vadă şi să-l asculte. Prima dată când a scos două vorbe s-a făcut de râs. A fost la OTV, cu ocazia debutului în pornografie al Laurei Andreşan. Bietul Negoiţă, roşu ca racul, bâlbâit şi neconvingător, se trăda cu fiecare vorbă. Era clar că toate cele povestite ca întâmplate pe sub masa din biroul său de parlamentar sunt adevărate şi că omul în disperare de cauză nega de rupea! De altfel, femeile l-au şi scos pe Liviu Negoiţă din anonimat, politica intervenind cu adevărat ceva mai târziu. De ce femeile şi nu politica? Explicaţia este extrem de simplă. Liviu Negoiţă vorbeşte împiedicat. Mai uşor cântă într-o cârciumă decât să vorbească unei organizaţii sau la un microfon din Parlament".