MENIU

Crăciunul a adus ninsoare în SUA şi Marea Britanie

O furtună de zăpadă a semănat haos în Statele Unite

Crăciunul le-a adus americanilor un cadou de sezon mai puţin plăcut. O furtună de zăpadă a semănat haos în centrul Statelor Unite. Transportul rutier şi aerian a fost dat peste cap complet chiar în Ajun.

Americanii au avut parte nu doar de ninsori ci şi de polei şi vânt puternic. Şoselele s-au transformat în adevărate capcane. Pe o autostradă din Oklahoma 20 de vechicule au fost implicate într-un uriaş accident în lanţ. Nici pentru cei care intenţionau să călătorească cu avionul de Crăciun veştile nu au fost mai bune. Sute de curse au fost anulate sau au avut întârzieri considerabile din cauza nămeţilor de pe pistă.

Dar zăpada a adus şi bucurie în statele din sudul ţării. În Dallas spre exemplu acesta este primul Crăciun alb din ultimii 80 de ani.

În Marea Britanie, nu ninsorile au fost problema ci ceaţa şi poleiul. Traficul în Ajunul Crăciunului a fost un adevărat coşmar pentru cei care au vrut să ajungă acasă. Potrivit BBC nu mai puţin de 6 milioane de oameni au plecat la drum în pragul sărbătorilor.

Şi transportul aerian a fost perturbat pe toate aeroporturile din Marea Britanie. Din fericire trenurile Eurostar care fac legătura cu Franţa au funcţionat în parametri normali.