MENIU

Companiile, entuziasmate de prima clădire "verde" din Capitală

Foto: cascade-group.ro

Construcţia primei clădiri de birouri "verde" din Bucureşti, Euro Tower, a atins punctul maxim de înălţime, 80 de metri, iar companiile de renume internaţional s-au grăbit să închirieze spaţiul.

Dezvoltatorul proiectului a anunţat că 80% din spaţiul acestei clădiri ecologice a fost deja închiriat unor companii de renume, iar pentru restul de 20 de procente se poartă negocieri. Construcţia acestei clădiri de birouri a reprezentat o investiţie de 60 de milioane de euro.  

"Suntem aproape de finalizarea primei «clădiri verzi» de birouri din oraş şi suntem pe cale să o avem complet închiriată. Printre chiriaşi se numără companii cum ar fi The National Bank of Greece, inclusiv diviziile sale Banca Românească şi NBG Leasing, precum şi Schneider Electric", a declarat directorul general al Cascade Group, Alex van Breemen.

Acesta mai spune că Euro Tower este prima clădire ecologică de birouri din Bucureşti. "Euro Tower va încuraja deplasarea cu transportul în comun datorită proximităţii de staţiile de metrou, tramvai şi autobuz, precum şi folosirea bicicletelor prin instalarea de locuri de «parcare» pentru biciclete şi duşuri", au mai declarat reprezentanţii companiei.

Clădirea Euro Tower, situată la intersecţia străzii Barbu Văcărescu cu bulevardul Lacul Tei, se întinde pe o suprafaţă totală de 18,000 mp. Proiectul este structurat pe 18 etaje şi 5 niveluri subterane care cuprind 200 de locuri de parcare. Potrivit reprezentanţilor companiei, Cascade Group va implementa soluţii şi sisteme tehnologice specifice de ultimă generaţie care vor reduce impactul clădirii asupra mediului, reducând totodată consumul de energie cu până la 30% în comparaţie cu o clădire de birouri standard.

Mai multe articole despre:
chirii închiriere verde ecologic clădire de birouri