MENIU

Căutările pe net prind şi mai mare viteză: Google şi Bing bat palma cu Twitter

FOTO: Flickr / louisvolant

Cele două înţelegeri, ale căror detalii financiare nu au fost făcute publice, permit celor două motoare de căutare să afişeze rezultatele de căutare extrem de rapide oferite de serviciul de micro blogging.

Pactul pe care Google l-a încheiat cu Twitter s-a petrecut în aceeaşi zi în care Bing, motorul de căutare dezvoltat de Microsoft, a anunţat parteneriatul cu serviciul de micro blogging.

“Având în vedere acest nou tip de informaţie (n.r. oferit de Twitter), precum şi valoarea pe care aceasta o oferă căutărilor, suntem foarte încântaţi să vă anunţăm că am ajuns la o înţelegere cu Twitter pentru a include update-urile oferite de ei în rezultatele căutărilor noastre", se scrie pe blogul oficial Google.

Până vom vedea exact cum va reuşi Google să integreze milioanele de "ciripituri", proces care va mai dura câteva luni, oficialii Google dau un exemplu despre cum va funcţiona efortul comun pe care îl depune alături de Twitter: "Data viitoare când faceţi căutare după o informaţie care capătă valoare suplimentară graţie observaţiei în timp real, de exemplu starea vremii la staţiunea voastră favorită pentru ski, veţi primi tweet-uri de la alţi utilizatori care se află acolo şi care fac cunoscute cele mai recente şi mai valoroase informaţii".

Referitor la un parteneriat similar şi cu Facebook, lucrurile sunt puţin mai delicate: un oficial Facebook, citat de The Telegraph, spune că Google îşi ia de obicei informaţiile de la stăini, în timp ce Facebook crede mai degrabă în cunoştinţele pe care le împărăşesc prietenii între ei.

Puţin mai repede s-au mişcat cei de la Bing, care au şi lansat o versiune beta a motorului de căutare, în colaborare cu Twitter (care încă nu funcţionează deocamdată şi în România). Microsoft are, la rându-i, în plan să introducă mesaje de pe Facebook în propriul motor de căutare, Bing. Yahoo, al treilea gigant pe piaţa căutărilor pe Internet, a declarat că vrea să integreze şi el rezultate oferite de Twitter, relatează Bloomberg.

Provocarea majoră pe care toate cele trei motoare de căutare o vor întâmpina este, potrivit Tech Crunch, cum să aranjeze rezultatele căutărilor venite de pe Twitter: în funcţie de rapiditate şi pur şi simplu la întâmplare sau în funcţie de autoritatea acestora.

În ultima perioadă, bătălia motoarelor de căutare pe ceea ce se numeşte "rezultate în timp real" a devenit tot mai acută, iar Twitter a crescut în popularitate graţie tocmai acestei oportunităţi oferite.
Mai multe articole despre:
google yahoo motor de căutare Twitter Bing