MENIU

Borbely i-a spus lui Aurescu că, din păcate, este un ministru de sacrificiu

Foto: NewsIn

Laszlo Borbely, preşedintele comisiei de politică externă a Camerei Deputaţilor, i-a spus lui Bogdan Aurescu în timpul audierii că, "din păcate, este un ministru desemnat de sacrificiu", iar Adrian Năstase l-a asigurat pe diplomat de votul său pozitiv.

"Din păcate sunteţi un ministru desemnat de sacrificiu, aşa cum este şi guvernul. Vă înţeleg că sunteţi într-o situaţie dificilă şi apreciez că v-aţi luat rolul în serios", a spus Borbely după ce Aurescu şi-a prezentat priorităţile pe care la va urmări în funcţia de ministru  de externe.

"V-aţi luat rolul foarte în serios, aţi făcut o prezentare amplă. Şi noi vă vom lua în serios, aşa cum trebuie", a mai spus Laszlo Borbely.

În cadrul audierilor a luat cuvântul şi deputatul PSD Adrian Năstase, care i-a fost profesor lui Aurescu. "Eu consider că procesul de desemnare a Guvernului Coitoru a fost neconstituţională. Eu am luat însă cuvântul pentru a sublinia că votul meu favorabil se bazează pe meritele dumneavoastră deosebite. Vă consider unul dintre cei mai de valoare tineri diplomaţi, cu perspective deosebite", a spus Năstase.

Călin-Popescu Tăriceanu, deputat al PNL, a evidenţiat "situaţia ingrată" în care se află Bogdan Aurescu, care este un diplomat excelent şi a cărui activitate profesională o apreciază foarte mult. Tăriceanu a spus că, dacă ar fi să aprecieze din punct de vedere profesional activitatea lui Aurescu, atunci acesta ar merita un vot favorabil, pe care însă nu îl poate primi.

"Nu putem să vă dăm un vot favorabil, pentru că am desconsidera Constituţia şi instituţiile democratice. Vă asigur că nu avem nimic personal cu dumneavoastră", a subliniat Tăriceanu.