MENIU

Americanii vor edita primul blog printat

Foto: sxc.hu

Presa scrisă din SUA ar putea fi revigorată prin apariţia unui nou tip de publicaţie, blogul tipărit, în care vor putea fi citite, la iniţiativa unei companii din Chicago, cele mai noi postări de interes pentru public.

Noua publicaţie va purta denumirea de The Printed Blog (Blogul tipărit) şi este distribuită gratuit, pentru început în cartierele din Chicago şi San Francisco, de marţi. Iniţiatorii acestui proiect media intenţionează ca publicaţia să apară în 50 până la 100 de ediţii diferite în toate marile oraşe, unde cititorii îşi vor putea exprima prin vot preferinţele privind conţinutul.

Fiecare ediţie The Printed Blog va avea 1.000 de exemplare şi va viza, prin conţinut, zone precise ale oraşului. Spaţiile pentru reclame vor fi vândute cu sume între 15 şi 25 de dolari. Publicaţia beneficiază de un avantaj considerabil faţă de ziarele tradiţionale, prin faptul că articolele vor fi publicate în schimbul unei părţi din veniturile încasate din publicitate, astfel că nu va fi nevoie de alocarea unui buget pentru plata salariilor angajaţilor.

"Ceea ce dorim să realizăm este adaptarea principiilor care au funcţionat pe internet în industria presei scrise, să vedem dacă va funcţiona. Sper cu toată sinceritatea că presa scrisă nu va dispărea. Îmi place foarte mult senzaţia oferită de un ziar în format fizic, pe care îl poţi răsfoi în tren şi care îţi înnegreşte degetele", spune unul dintre fondatorii companiei care va edita primul blog printat.

Mai multe articole despre:
blog post ziar articol presă scrisă