MENIU

AIG vinde divizia de asigurări de viaţă din Taiwan ca să-şi ramburseze datoriile

Foto: napocanews.ro

American International Group Inc. (AIG) a acceptat să-şi vândă divizia de asigurări de viaţă din Taiwan unui grup din care face parte şi Primus Financial Holdings Ltd., pentru 2,15 miliarde dolari, realizând cea mai mare dezinvestiţie de la planul de salvare din 2008, relatează Bloomberg.

Primus Financial şi China Strategic Holdings Ltd. vor achiziţiona participaţia de 97,57% deţinută de AIG în cadrul Nan Shan Life Insurance Co., a anunţat marţi compania financiară cu sediul la Hong Kong.

AIG, care a mai vândut în iulie o divizie auto pentru 2 miliarde dolari, strânge capital pentru a-şi rambursa împrumuturile, inclusiv ajutorul guvernamental de 182,2 miliarde dolari. Primus Financial, înfiinţat în aprilie de fostul şef al diviziei bancare de investiţii a Citigroup Inc. în Asia, Robert Morse, încearcă să construiască o reţea de companii de servicii financiare în regiune.

"AIG a făcut o afacere bună cu Nan Shan", a declarat C.Y. Huang, vicepreşedintele grupului taiwanez de brokeraj Polaris Financial Group. "Orice depăşeşte 2 miliarde dolari este un preţ bun", a completat el.

Nan Shan, care are 4 milioane de deţinători de poliţe, se confruntă cu o serie de poliţe garantate neprofitabile, încheiate în anii '90, când dobânzile erau mai mari, ceea ce trezeşte îngrijorări legate de cumpărător, ce ar putea fi nevoit să injecteze mai mult capital. Achiziţia are nevoie de aprobarea autorităţilor de reglementare.

China Strategic va deţine 80% din grupul ce cumpără Nan Shan, iar Primus Financial va deţine restul, a declarat Morse pentru Bloomberg.

Mai multe articole despre:
Taiwan vânzare AIG divizie asigurări de viaţă