MENIU

68 de persoane sunt date dispărute după accidentul de la hidrocentrala din Rusia

Foto: RTV

68 de persoane sunt date dispărute după un accident produs într-o hidrocentrală din Siberia care s-a soldat cu şapte morţi, a anunţat luni un reprezentant al Ministerului rus pentru Situaţii de Urgenţă, Andrei Kluiev, citat de postul de radio Ecoul Moscovei.

Anterior, autorităţile anunţaseră că şapte persoane şi-au pierdut viaţa şi alte 11 au fost rănite în urma accidentului de la hidrocentrala de la Saiano Şuşenskaia, din Hakasia (Siberia). Conducerea hidrocentralei avertizase că bilanţul s-ar putea agrava, întrucât există posibilitatea ca în incintele distruse sau inundate să se fi aflat oameni.

Accidentul, care s-a produs la 00.42 GMT (3.42 ora României), a antrenat inundarea parţială a sălii maşinilor.

În urma accidentului, mai multe uzine ruse de aluminiu aflate în regiune au rămas fără curent electric. Printre acestea se numără fabrica de la Saiansk şi cea de la Hakasia, aparţinând grupului Rusal, a anunţat ministerul. Alimentarea cu electricitate a uzinelor de la Krasnoiask şi Novokuzneţk, aparţinând tot Rusal, a fost redusă.

Reconstrucţia totală a centralei, una dintre cele mai mari din lume, va dura ani de zile, a declarat ministrul rus al situaţiilor de urgenţă, Serghei Şoigu, citat de Interfax.

Mai multe articole despre:
hidrocentrală