MENIU

EXPERIMENT ULUITOR: cum s-a SCHIMBAT LUMEA de când te-ai NĂSCUT?

Cum s-a schimbat lumea de când te-ai născut

O experiență inedită și personalizată este oferită de un cunoscut site de știri, oferind un răspuns la întrebarea "Cât de mult s-a schimbat viața pe Pământ de când m-am născut?". Răspunsurile sunt argumentate prin fapte și cifre care au marcat lumea pe parcursul vieții tale.

Pagina de Internet interactivă a fost creată de BBC. Cu fotografii uimitoare, grafice și hărți, accentul se pune pe evoluția ecologică a planetei, informează RTBF, citat de ştiri.tvr.ro.

Vei afla cum a progresat viața pe Pământ de când te-ai născut, de câte ori a bătut inima ta, numărul de cutremure, vulcanii care au erupt și multe alte informații.

Spre exemplu, dacă te-ai născut pe 18 septembrie 1979, vei afla că nivelul mării a crescut de atunci cu 10 cm, când aveai 33 de ani noi specii de homar au fost descoperite, rinocerul negru a fost salvat de la dispariție pe când aveai 26 și lista poate continua.

O călătorie virtuală impresionantă care arată viteza cu care planeta noastră s-a schimbat și sensibilizează asupra pericolului poluării și activităților umane poate fi începută pe site-ul BBC.