MENIU

Cum poți fi independent energetic. Americanii au inventat o turbină eoliană ce produce energie cât 16 panouri solare - VIDEO

Americanii au inventat o turbină eoliană ce produce energie cât 16 panouri solare - VIDEO

Soluția perfectă pentru a produce independent energie. O turbină eoliană ce produce mai multă energie decât panourile solare a fost inventată de americani, anunță Realitatea PLUS. 

Americanii au lansat o turbină eoliană care generează mai multă energie decât panourile solare. 

Inventatorii din Michigan susțin că dispozitivul lor poate furniza aceeași cantitate de energie cât captează 16 panouri solare. În plus, ei spun că este mult mai sigură decât o turbină convențională.

Firma americană Aeromine Technologies a explicat că turbina produce curent 24 de ore pe zi pe tot parcursul anului și va putea fi montată în viitor pe clădiri rezidențiale mari și stații de încărcare a mașinilor electrice. 

Mai mult, turbina ocupă doar 10 la sută din spațiul acoperit de panourile solare pe un acoperiș. O clădire comercială, de tipul unui supermarket, de exemplu, ar avea nevoie de 20-40 de astfel de sisteme de turbine eoliene pentru a asigura tot necesarul de energie electrică (100%).

Sistemul gândit de americani nu folosește elice sau alte elemente în mișcare la exterior. Aerul este dirijat, prin canale, de suprafețe aerodinamice, către o elice situată la baza întregului ansamblu.

Turbina a fost gândită în special pentru clădiri care au acoperișul plat, ca cele de birouri sau depozite, complexe rezidențiale.

Turbina americanilor este silențioasă și este mai puțin periculoasă pentru păsări.

Compania susține că soluția găsită de ei produce cu 50% mai multă energie electrică decât alte sisteme ecologice la un preț similar.