MENIU

Alessandro Volta Google Doodle: Google aniversează 270 de ani de la naşterea inventatorului bateriei

<p><strong>ALESSANDRO VOLTA</strong></p>
<p><strong>ALESSANDRO VOLTA</strong></p>

Alessandro Volta. Google îl aniversează, cu ajutorul unui Google Doodle, pe inventatorul bateriei, italianul Alessandro Volta, la 270 de ani de la naşterea acestuia, pe 18 februarie.

ALESSANDRO VOLTA. Google Doodle-ul interactiv arată bateria încărcându-se şi iluminâng logo-ul Google. 

ALESSANDRO GIUSEPPE ANTONIO ANASTASIO VOLTA a fost un fizician italian care a inventat bateria -pila voltaică- în 1800, iar numele său a fost dat unităţii de tensiune electrică. Născut în Como, ALESSANDRO VOLTA a devenit profesor de fizică la şcoala regală din Como. Interesul său pentru electricitate a pavat drumul către invenţia electroforului, un dispozitiv folosit pentru a produce energie statică.

ALESSANDRO VOLTA a adus contribuţii importante la dezvoltarea chimiei şi a meteorologiei şi contribuţia sa ştiinţifică din domeniul fizicii a marcat o importantă epocă.

În afara descoperirilor sale ştiinţifice, ALESSANDRO VOLTA era un neobosit călător şi vorbea mai multe limbi străine, printre care latina, franceza, engleza şi germana, care l-au ajutat în călătoriile sale în întreaga Europă. În 1794 ALESSANDRO VOLTA s-a căsătorit cu o aristocrată şi a devenit tatăl a trei fii.

Chipul lui ALESSANDRO VOLTA se afla pe fosta bancnotă de 10.000 de lire, ţinând în mână pila sa voltaică.

A murit pe 5 martie 1827, în memoria sa fiind construit un muzeu în care se regăsesc unele dintre cele mai interesante descoperiri ale sale.