MENIU

Stadionul de 52 de milioane de euro al Craiovei are probleme la structura de rezistenţă

CS Universitatea Craiova a anunțat, joi, pe site-ul său oficial, că va inaugura noul stadion din Bănie în data de 10 noiembrie, cu prilejul unui meci amical cu campioana Cehiei, Slavia Praga.

''Pe 10 noiembrie, de la ora 20,00, Știința primește vizita campioanei Cehiei, o echipă care își retrăiește perioada de glorie după preluarea de către un consorțiu chinez de renume mondial'', anunță clubul craiovean, conform Agerpres.

În 2016, Slavia Praga a fost preluată de gigantul CEFC China Energy. Rezultatele investițiilor masive s-au simțit imediat: Slavia a devenit campioană a Cehiei în sezonul 2016-2017, după 8 ani de secetă. A fost al 18-lea titlu de campioană al viitoarei adversare a Universității, care mai are în palmares și 7 cupe ale Cehiei. În acest moment, Slavia Praga se află pe locul 2 în campionat, după Viktoria Plzen, și conduce grupa din Europa League din care mai fac parte Villarreal, Astana și Maccabi Tel Aviv.

Pe 2 noiembrie 2017, Slavia Praga împlinește 125 de ani de existență, ceea ce face să fie unul dintre cluburile cu cea mai mare tradiție din Europa și din lume.

CSU Craiova spera să inaugureze noul stadion duminica, în meciul cu Steaua, însă arena nu poate fi folosita in acest moment!

Site-ul sport.ro a intrat în posesia unor imagini care demonstrează că sunt probleme cu structura de rezistenta a stadionului. Se observă clar crăpături în stadionul abia construit.

Ultimele date din teritoriu atentioneaza ca introducerea inainte de termenul firesc in functiune a noului stadion "Ion Oblemenco" din Craiova ar putea pune serioase probleme de siguranta pentru spectatori, daca factorii politici forteaza inaugurarea si obtinerea prematura a autorizatiilor si avizelor de functionare si de securitate.

Va fi foarte greu sa fie inaugurat noul stadion pana la finalul anului 2017, deoarece exista inca probleme destul de importante de remediat si va fi dificil sa fie rezolvate pentru a lua in timp util toate avizele necesare, mai scrie sursa amintită.

Aceste surse spun ca "conlucrarea defectuoasa" dintre autoritatile locale, CNI, firma de arhitectura si consortiul firmelor de constructii, dar si "slabul management al proiectului, personalului si santierului" au facut ca stadionul sa prezinte "intarzieri si unele greseli destul de mari de executie", care au fost reparate prin "metode ingenioase, dar nu se stie inca cat de sigure".

Mai multe articole despre:
stadion CSU Craiova