MENIU

RIO 2016. Succes imens al SUA la gimnastică, cu ajutorul unui antrenor român

Aur pentru echipa de gimnastică a Statelor Unite ale Americii la Rio. Puţină lume ştie însă că în spatele succesului americancelor stă şi un român. Dorin Chioţea, corespondent special Realitatea Tv la Rio, a vorbit cu el după succesul uriaş de ieri.

Mihai Brestyan, un timişorean de 63 de ani este cel mai popular antrenor de gimnastică din SUA şi tehnicianul care a descoperit-o şi a format-o pe Alexandra Raisman, căpitanul echipei americane.

Sportiva din Statele unite i-a oferit cu drag medalia tehnicianului român.

"Mihai este ca un tată pentru mine. Medalia e a lui, o merită din plin. Tot ce sunt azi era imposibil fără el. Sunt norocoasă, e cel mai bun om pe care l-am întâlnit în viaţa mea. Oooh, my God, ce fericire, ce succes şi eu sunt între creatorii lui" a declarat sportiva.

Emoţionat, Mihai Brestyan a scris: “Nimic din ce vedeţi aici nu se poate fără muncă. Una titanică, pe care aceşti copii o fac cu plăcere. Nu mă mai satur să îi admir, să îi apăr, să plâng. Doar sportul îţi poate da aşa ceva dacă nu îl păcăleşti. Sunt mândru de ei şi de mine. O asemenea răsplată este finalul fericit şi meritul unui ciclu intens de luptă în primul rând cu noi. “

Mai multe articole despre:
gimnastica RIO 2016 Mihai Brestyan