MENIU

Noul selecţioner al Italiei a fost prezentat. Ce obiective are

Naţionala Italiei a dezamăgit la Cupa Mondială din Brazilia
Antonio Conte l-a înlocuit pe Prandelli

Antonio Conte a fost instalat marți în mod oficial în funcția de selecționer al echipei naționale a Italiei și a ținut primul discurs în noua postură.

Tehnicianul a rămas la fel de ferm ca pe vremea când o antrena pe Juventus, alături de care a cucerit titlul în ultimele 3 sezoane în Serie A. I-a avertizat pe jucători că fiecare va trebui să își câștige locul în lotul național.

"Voi transfera echipei naționale mentalitatea mea, fiindcă toate echipele de club pe la care am trecut, nu numai Juventus, au căutat întotdeauna victoria cu ardoare. Trăiesc pentru a câștiga. Pentru mine, înfrângerea este o moarte aparentă, iar asta va folosi echipei naționale", a adăugat noul selecționer al Italiei.

Antonio Conte l-a înlocuit la prima reprezentativă pe Cesare Prandelli, care a condus Italia până în finala Campionatului European din urmă cu doi ani. Noul tehnician a stabilit ce va păstra din munca predecesorului său: "Prandelli a făcut o treabă grozavă, mai ales în primii doi ani, înainte de finala Campionatului European. Vom începe de acolo".

 

Sursa: Digisport

Mai multe articole despre:
Italia selecţioner Prandelli numit conte