MENIU

FANTASTIC! Simona Halep este în finala de la Australian Open, după un meci de infarct cu Kerber

Simona Halep (26 de ani, locul 1 WTA) a trecut în trei seturi de Angelique Kerber (30 de ani, locul 16 WTA), după un meci dramatic disputat în semifinalele Australian Open, şi va juca finala competiţiei contra Carolinei Wozniacki. Meciul Simona Halep - Angelique Kerber a fost LIVE TEXT pe realitatea.net.

La capătul unui meci epuizant, care a durat două ore şi 20 de minute, Simona Halep a câştigat semifinala Australian Open cu Angelique Kerber, după trei seturi, în ultimul salvând in extremis două mingi de meci, 6-3, 4-6, 9-7. Astfel, sportiva noastră, care a făcut unul dintre cele mai bune jocuri din toată cariera, s-a calificat pentru prima dată în finala Australian Open, acolo unde o va întâlni pe Caroline Wozniacki (27 de ani, locul 2 WTA). 

Finala Australian Open, Simona Halep - Caroline Wozniacki, se va juca sâmbătă, la ora 10:30, LIVE  pe realitatea.net.

Citește și: Finala Australian Open, Simona Halep - Caroline Wozniacki

Va fi a treia finală de Mare Şlem din cariera Simonei Halep, după cele două pierdute la Roland Garros, în 2014 şi 2017. Constănţeanca în vârstă de 26 de ani mai are în palmares semifinale la Wimbledon (2014) şi US Open (2015).

Câştigătoarea de la Australian Open va ocupa, de luni, 29 ianuarie, locul 1 în clasamentul WTA. 

Câți bani a câștigat Simona Halep până acum la Australian Open

Simona Halep, reacție fabuloasă după calificarea dramatică în finala de la Melbourne

Ce-a zis Cristian Tudor Popescu după victoria lui Halep la Australian Open!

Reacția fantastică a organizatorilor Australian Open după victoria lui Halep 

-----------------------------------------------------

FINAL Simona Halep - Angelique Kerber

Seturi: 2-1 (6-3, 4-6, 9-7)

LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber. Al treilea set a început nefericit pentru Halep, care a pierdut primul game, după un schimb de mingi incredibil. Sportiva noastră a revenit apoi spectaculos şi a făcut 1-1 şi 2-1. Kerber a egalat imediat scorul, 2-2. Dramatismul continuă, Halep a preluat conducerea, 3-2, apoi scorul a devenit 3-3. Simona Halep luptă extraordinar şi face 4-3. Sportiva noastră reuşeşte apoi să câştige şi pe serviciul adversarei şi se distanţează la 5-3. Simona Halep este la un singur game de finala Australian Open. Apoi, după un game uluitor, cu schimburi de mingi incredibile, Kerber a câştigat şi s-a apropiat iar de Halep, 5-4 pentru sportiva noastră. Apoi, după un game de infarct, în care Halep a avut două mingi de meci, Kerber a reuşit să câştige şi scorul este 5-5. Imediat, Kerber a făcut 6-5. Formidabilă partidă! Simona Halep a salvat şi ea două mingi de meci şi a egalat situaţia: 6-6. Sportiva noastră este de neoprit, face 7-6 şi este din nou aproape de câştigarea meciului. Însă, din nou, Angelique Kerber revine şi face 7-7. Apoi, Halep îşi câştigă serviciul şi face 8-7. După alt game senzaţional, cu ultimele puteri, Halep câştigă setul şi meciul. Va juca finala de la Australian Open cu Wozniacki.

LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber. Al doilea set a început, de asemenea, foarte bine pentru Halep, care şi-a câştigat serviciul. Kerber a făcut imediat 1-1, după care constănţeanca a dus scorul la 2-1, apoi 3-1. Jucătoarea germană a echilibrat apoi setul, scorul devenind 3-3. Halep a făcut apoi 4-3. Kerber a comis 6 erori neforţate în al doilea set, până în acest moment, faţă de 2 ale Simonei Halep. După un game extrem de disputat şi de solicitant, Kerber a egalat scorul, 4-4. Nemţoaica a reuşit apoi să câştige şi următorul game, pe serviciul lui Halep, preluând pentru prima dată conducerea, 5-4. Pe fondul căderii Simonei Halep, Kerber a câştigat setul doi. Acest set a durat 46 de minute.

LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber. Primul set a început foarte bine pentru Simona Halep, cu un game câştigat pe serviciul adversarei. Foarte ofensivă şi prestând un joc excelent, Halep a câştigat apoi şi următoarele patru game-uri, făcând 5-0, după numai 13 minute de la începutul meciului. Kerber a reuşit să ia primul game abia după 17 minute de joc, scorul devenind 5-1 pentru Simona Halep. Angelique Kerber a câştigat apoi şi următoarele două game-uri, iar scorul a devenit 5-3 pentru Simona Halep. Sportiva noastră a revenit, însă, şi a câştigat din nou pe serviciul adversarei şi a luat primul set, după 25 de minute de la startul întâlnirii.

 

UPDATE | 25 februarie, ora 6:55 | S-a terminat prima semifinală de la Australian Open, Caroline Wozniacki - Elise Mertens. Wozniacki s-a calificat în finală, după două seturi, 6-3, 7-6 (2). A doua semifinală de la Australian Open, Simona Halep - Angelique Kerber, va începe în scurt timp

UPDATE | 25 februarie, ora 6:50 | Realitatea.net i-a provocat pe cititori să voteze dacă Simona Halep o va învinge pe Angelique Kerber şi va ajunge în finala Australian Open. Nu mai puţin de 83 la sută au răspuns afirmativ, în timp ce 17 la sută au fost sceptici. La sondajul realitatea.net au participat, până la momentul redactării acestei ştiri, 729 de persoane.

UPDATE | 25 februarie, ora 6:40 | Meciul Simona Halep - Angelique Kerber se dispută după ora 7:10, potrivit celui mai recent anunţ, LIVE TEXT pe realitatea.net. Partida Halep - Kerber va începe imediat după ce se termină întâlnirea Caroline Wozniacki - Elise Mertens, programată pe acelaşi teren, care se joacă acum şi care se va prelungi. 

LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber, semifinale Australian Open

Meciul Simona Halep - Angelique Kerber se joacă pe "Rod Laver Arena" și este al treilea al zilei de joi.

Mai întâi, de la ora României 2:00, va începe un meci de dublu mixt pe arena "Rod Laver": Storm Sanders / Marc Polmans - Maria Jose Martinez / Marcelo Demoliner. După această partidă, va începe prima semifinală feminină de la Australian Open, Caroline Wozniacki - Elise Mertens, în jurul orei 5:00, ora României. Abia apoi se va juca partida Simona Halep - Angelique Kerber, dar nu mai devreme de ora 7:00.

LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber, semifinale Australian Open

Presa franceză o laudă pe Simona Halep, pe care o consideră favorită

Simona Halep are un parcurs excelent la Australian Open, iar francezii de la L'Equipe o văd favorită în duelul din semifinale cu Angelique Kerber. Jurnaliștii francezi au fost impresionați de jocul Simonei cu Pliskova și de victoria categorică a jucătoarei noastre.

"Numărul 1 mondial nu a avut nicio problemă în a trece de Karolina Pliskova pentru prima semifinală din carieră la Melbourne. Conştientă că nu va avea decât 24 de ore de recuperare înaintea semifinalei, Halep a petrecut mai puţin de o oră şi 15 minute pe teren", a scris sursa citată.

Halep va fi favorită cu Kerber, cred francezii

LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber, semifinale Australian Open

Simona Halep: "Voi da tot ce am mai bun cu Angelique Kerber"

"Cu Kerber va fi al doilea maraton la acest turneu pentru mine. Dar sunt obișnuită, o cunosc foarte bine. E o adversară foarte puternică, îi place să joace la Melbourne. A început să-mi placă și mie. După doi ani în care am pierdut încă din primul tur, acum cred că am obținut un rezultat mai bun. Vreau să intru pe teren, să dau tot ce am mai bun, așa cum am făcut-o în ultimele meciuri. Nu mă gândesc la rezultat, mai ales că am trecut prin multe la acest turneu. Trebuie să fiu al cel mai înalt nivel ca să câștig", a spus Simona Halep înaintea meciului cu Angelique Kerber din semifinalele Australian Open.

Angelique Kerber: "Cu Simona Halep va fi un meci lung"

"Cu Simona Halep va fi un meci lung, cu schimburi lungi. Am jucat de multe ori contra ei. Fiecare meci a fost greu și rezultatul a fost strâns. Vreau să îmi fac jocul în continuare, eu mă concentrez doar asupra mea. Știu că sunt bună în defensivă și asta mă face puternică. Și pot să alerg mult, să returnez multe mingi. Știu că pot fi agresivă, fac asta la antrenament și vreau să fac și în meciuri", a declarat şi Angelique Kerber înaintea partidei cu Simona Halep din semifinalele Australian Open.

LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber, semifinale Australian Open

Simona Halep s-a calificat în semifinalele Australian Open, după ce a învins-o în sferturile de finală, cu scorul de 6-3, 6-2, în 72 de minute, pe sportiva cehă Karolina Pliskova, locul 6 WTA.

Angelique Kerber s-a calificat în semifinalele Australian Open după ce a trecut în sferturile de finală, cu scorul de 6-1, 6-2, în 51 de minute, de americanca Madison Keys, locul 20 WTA.

LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber, semifinale Australian Open

Statistică Simona Halep - Angelique Kerber

Halep şi Kerber s-au întâlnit de opt ori până în prezent, fiecare impunându-se în patru partide. Ultimele lor meciuri au avut loc în 2016. În acel an, ele au jucat cinci partide, dintre care Kerber a câştigat patru. Anul trecut, Halep a fost eliminată de americanca Shelby Rogers, cu 6-3, 6-1, în primul tur. Anterior, cea mai bună performanţă a Simonei Halep la Melbourne era calificarea în sferturi, în 2014 şi 2015

La Melbourne, până în semifinale, Simona Halep a câştigat 273 de puncte şi a pierdut 182 (diferenţă pozitivă 91) în "raliurile" mai scurte de patru schimburi de mingi. Aşteptarea este ca atunci când "raliul" depăşeşte patru schimburi, Halep să devină mai dominantă, însă nu este cazul, situaţia fiind de 168 - 168.

LIVE TEXT Simona Halep - Angelique Kerber, semifinale Australian Open

Cu referire la Simona Halep, după succesul din turul precedent cu Pliskova, site-ul WTA a notat punctele forte ale constănţencei: "Halep atacă lovitura de dreapta, în special larg, spre exterior. Clăteşte. Repetă. Pliskova a comis doar nouă greşeli neforţate cu reverul. Nu asta a fost partea asupra căreia Halep şi-a concentrat atenţia. Halep s-a dus după lovitura de dreapta a adversarei, care a comis 16 greşeli neforţate şi şapte forţate. Aceste 23 de erori i-au oferit Simonei Halep posibilitatea unei strategii repetitive câştigătoare, care a înclinat complet balanţa în meci"