MENIU

NOU EŞEC LA NEGOCIERILE USL. Ponta: Încă nu ne-am înţeles. Antonescu: Ponta să ia o decizie rapid

<p>ŞEDINŢĂ DECISIVĂ LA USL, fără rezultat</p>

NOU EŞEC LA NEGOCIERILE USL. Victor Ponta a declarat, la finalul întâlnirii, că nu există consens în USL pentru restructurarea Guvernului.

UPDATE: Întrebat dacă s-a înţeles cu Crin Antonescu în legătură cu structura Guvernului, Ponta a răspuns: "Încă nu".

"Din punctul nostru de vedere, al USD, sunt două variante: ori rămânem cu Guvernul aşa cum este şi aştept propunerile PNL, sau mergem la o restructurare masivă, dar pentru acea restructurare nu există un consens în USL. Fără un consens, nu mergem în Parlament", a mai declarat Ponta.

Întâlnirea liderilor USL în care s-a discutat despre structura Guvernului şi soarta Uniunii s-a desfăşurat în biroul preşedintelui Senatului. Au fost prezenţi Crin Antonescu, Klaus Iohannis, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea.

Crin Antonescu a declarat, la finalul întâlnirii, că premierul Victor Ponta trebuie să ia o decizie rapid.

"Premierul trebuie să ia o decizie. Respectă în continuare principiile şi spiritul alianţei şi facem împreună cele necesare pentru a continua guvernarea sau din cauză că noi nu acceptăm inventarea unei funcţii de vicepremier sau alte lăbărţări ale guvernului, ia o altă decizie pentru care este responsabil. Cred că trebuie să o ia cât mai repede. Guvernul trebuie să funcţioneze

Anterior, premierul Victor Ponta s-a întâlnit, la biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, cu liderii UNPR, Gabriel Oprea, şi PC, Daniel Constantin.

Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după o întâlnire a liderilor USD în Biroul preşedintelui Camerei, că vrea ca USL să rămână unită, o variantă posibilă fiind rămânerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier şi ministru de Finanţe.

Aceasta este prima întrevedere după sistarea, marţea trecută, a discuţiilor privitoare la restructurarea Guvernului.

VICTOR PONTA a declarat, luni, înaintea întâlnirii, că vrea ca USL să rămână unită, o variantă posibilă fiind rămânerea pe structura din 2012 a Guvernului, cu Klaus Iohannis la Interne, sau vicepremier şi ministru de Finanţe.

VICTOR PONTA: Vreau să continuăm în USL, Iohannis poate fi la Interne, sau vicepremier şi la Finanţe

Premierul a primit imediat un răspuns de la liderul PNL.  Crin Antonescu, a declarat, luni, întrebat despre declaraţiile premierului Victor Ponta despre variantele pe care le are PNL în privinţa lui Klaus Iohannis, că şeful Guvernului nu este în situaţia să aşeze cum doreşte propunerile de miniştri PNL. 

CRIN ANTONESCU: Ponta nu e în situaţia să aşeze cum doreşte propunerile de miniştri PNL

 

ŞEDINŢĂ DE URGENŢĂ ÎN PNL, duminică seară.

Duminică seară, liberalii s-au hotărât: rămân în USL. La capătul a peste patru ore de discuţii au hotărât că preşedintele PNL Crin Antonescu şi vicepreşedintele Klaus Iohannis vor merge luni cu un mandat de fermitate în faţa premierului.

Purtătorul de cuvânt al PNL, Cristian Pocora, a declarat, la finalul întâlnirii conducerii partidului, că, pentru întâlnirea de luni cu Victor Ponta, liderii liberali Crin Antonescu şi Klaus Iohannis "au primit un mandat de fermitate", care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL.

Căncescu: Am susţinut ieşirea PNL de la guvernare

"Mâine (luni - n.r.), la întâlnirea cu premierul Victor Ponta, copreşedinte al USL, domnul preşedinte Crin Antonescu şi prim-vicepreşedintele Klaus Iohannis au primit un mandat de fermitate, un mandat care înseamnă respectarea cu stricteţe a protocolului USL. PNL respectă şi îşi doreşte să facă parte din proiectul USL, aşa cum a fost el votat şi mandatat de cetăţeni, în alegerile din 2012", a declarat Pocora.

Purtătorul de cuvânt al PNL a fost întrebat care este propunerea concretă a mandatului dat liderilor PNL pentru reuniunea USL de luni.

"Propunerea concretă a PNL este cea votată acum o săptămână şi de Biroul Permanent şi de Delegaţia Permanentă, nominalizările pe care le-am făcut pentru portofoliile cu miniştrii demisionari", a precizat Pocora.

Stroe, întrebat dacă PNL ar trebui să rămână la guvernare: Da, e obligatoriu

Miza reală a tensiunilor o reprezintă desemnarea şi susţinerea unui candidat unic al Uniunii Social Democrate la alegerile prezidenţiale care vor avea loc la finalul acestui an. În mod public, USL susţinea până acum candidatura preşedintelui PNL, Crin Antonescu.

După discuţiile în contractoriu dintre social-democraţi şi liberali, Crin Antonescu a declarat că  ''de un an de zile este limpede că PSD nu mai are de gând să-și țină cuvântul''.

Adomniţei: Nu există nicio presiune din teritoriu asupra lui Antonescu să rămânem la guvernare

"Eu cred că pentru toți observatorii vieții politice, ba chiar și pentru mulți dintre oamenii obișnuiți care nu fac așa o pasiune pentru viața politică, de un an de zile este limpede că PSD nu are de gând să-și țină cuvântul. De un an de zile — nu o lună sau două — PSD, postul său oficial de televiziune, diverși oficiali foarte importanți din jurul dlui Ponta au tot strigat că este un partid prea mare (n.r. mare) ca să poate să lase președinția altora, că Antonescu este rău. Nu pot fi bănuit de atâta naivitate", a spus Antonescu vineri întrebat dacă mai este sigur de sprijinul social-democraților la alegerile prezidențiale, potrivit agerpres.ro.