MENIU

Victor Ponta: Preşedintele trebuie sancţionat imediat. Eu nu l-aş fi primit la sedinţa de Guvern

Victor Ponta cere sancţionarea imediată a preşedintelui Klaus Iohannis, în urma participării acestuia la şedinţa de Guvern de miercuri, conform unui mesaj postat pe Facebook de fostul premier.

De asemenea, în mesajul său, Victor Ponta spune că el nu l-ar fi primit pe preşedintele Iohannis în sala de şedinţe a Guvernului.

"Foarte clar şi simplu :

1. Conform prevederilor Constituţiei Preşedintele României nu poate participa la şedinţa de Guvern decât atunci când sunt pe ordinea de zi subiecte de siguranţă naţională (ceea ce nu era cazul miercuri)

2. Preşedintele Iohannis NU a fost invitat la şedinţa de premierul Grindeanu

3. După momentele în care Traian Băsescu dădea buzna la Guvern şi prezida şedinţele la "invitaţia" Premierului Boc nu s-a mai întâmplat că Preşedintele României să vină neinvitat la Guvern ( în 2012-2015 cu siguranţă aşa ceva ar fi fost imposibil pentru că eu nu i-aş fi permis să între în sala de şedinţe!!!)

Când Preşedintele unei ţări încalcă regulile constituţionale (îşi arogă atribuţii ale Guvernului, da ordine Parlamentului sau controlează Justiţia prin persoanele numite direct) fie este sancţionat imediat/ fie ne îndreptăm spre un regim autoritar de genul "Statului Poliţienesc" pe care România l-a mai cunoscut în istoria sa!", a scris Victor Ponta, pe pagina sa de Facebook.

 

Mai multe articole despre:
null