MENIU

Un deputat USR explică de ce nu ar merge niciodată la o deschidere de an şcolar

<p>Un deputat USR explică de ce nu ar merge niciodată la o deschidere de an şcolar</p>

Cristian Seidler, deputat USR, a postat pe pagina sa de Facebook un text mai lung în care afirmă că nu a mers la nicio deschidere de an şcolar şi nu ar face asta niciodată, pentru că "niciun politician nu își are locul la asemenea evenimente cel puțin până mai avem în România vreo grădiniță sau școală fără apă, canalizare, încălzire și aviz ISU". Mai mult, Seidler mai spune că atunci "când copiilor le va face plăcere să meargă la școală, când o vor simți a lor, atunci să apară pe acolo vreun politician să le mulțumească anticipat copiilor că îi vor plăti pensia". 

Redăm, în continuare, postarea lui Cristian Seidler, de pe pagina sa de Facebook: 

"Nu am atașat acestei postări o poză cu mine la deschiderea anului școlar. E doar text.

În calitate de politician, azi nu m-am dus și nu m-aș fi prezentat la vreo festivitate de deschidere a noului an școlar. Cred că niciun politician nu își are locul la asemenea evenimente cel puțin până mai avem în România vreo grădiniță sau școală fără apă, canalizare, încălzire și aviz ISU.

Până când vreun copil este ținut departe de grădiniță sau școală pentru că părinții nu au bani de ghiozdan, caiete, rechizite sau haine, nu are ce căuta picior de politician la momente școlare festive.

Atât timp cât părinții finanțează încă școala prin fondul clasei sau al școlii, politicienilor ar trebui să le fie jenă să se afișeze cu zâmbete largi și să se uite în ochii părinților.

Am fost membru, pentru scurt timp, în consiliile de administrație a câtorva școli și licee. Instituția inspectoratului școlar mai mult încurcă decât ajută. Politizarea excesivă a sistemului de învățământ este una din gravele boli ale acestui sector.

Școala este a copiilor și tinerilor, în primul rând. Cred că o bună parte din programă ar trebui să fie decisă la nivel local cu contribuția substanțială a beneficiarilor. Da, copii și tinerii știu foarte bine de ce au nevoie iar dacă îi învățăm să gândească critic și să lucreze în echipă, sunt mai eficienți în a-și trasa viitorul decât unii adulți cu capul plecat lingușitor.

Analfabetismul funcțional și abandonul școlar, pe lângă sărăcie, este facilitat și de atmosfera obedientă și plicticoasă din școli și din programă. Când copiilor le va face plăcere să meargă la școală, când o vor simți a lor, atunci să apară pe acolo vreun politician să le mulțumească anticipat copiilor că îi vor plăti pensia", a scris Cristian Seidler, pe Facebook.