MENIU

Udrea: Maior a vrut să candideze la prezidenţiale, dar n-a avut curaj să-i spună lui Băsescu

Elena Udrea susține că fostul șef al SRI George Maior ar fi dorit să intre în cursa pentru președinție din 2014, din partea PMP, însă n-ar fi ”avut curajul” să-i spună asta lui Traian Băsescu, unul dintre fondatorii partidului.

”Domnul Maior a vrut să candideze la prezidenţiale. Personal, l-aş fi susţinut din partea PMP. Dar dânsul nu a avut curaj să-i spună domnului preşedinte Traian Băsescu intenţia de a candida. Era normal să îi spună, fusese numit de acesta în fruntea SRI, nu a avut curaj să îi spună preşedintelui că vrea să candideze. Plus că probabil se gândea că o să aibă sprijinul preşedintelui dacă va candida. Din punctul meu de vedere, când nu aveam o soluţie de candidat din partea PMP, eu aş fi agreat să-l susţinem pe Maior pentru că, în opinia mea, greşită zic eu acum, fusese om politic", a declarat Elena Udrea, într-o emisiune B1TV.

Motivul, spune fostul ministru, este că Traian Băsescu nu ar fi fost de acord ca un om aflat în fruntea unui serviciu de informaţii să candideze la alegeri pentru că deţinea informaţii despre toţi actorii implicaţi.

 

Citește mai multe pe gandul.info.

Mai multe articole despre:
Băsescu alegeri Maior preşedinţie