MENIU

Stelian Negrea, despre sondajul Avangarde: ”Democrația, un joc al cifrelor care trebuie acceptat”

Sondajul realizat recent de Avangarde care arată că 40% din bucureșteni ar vota cu PSD, 24% cu USB/USR și 16% cu PNL reflectă starea de spirit care s-a manifestat în scorurile ”catastrofale” pentru Dreapta, pentru București, a declarat jurnalistul Stelian Negrea la emisiunea ”Jocuri de Putere”, moderată de Rareș Bogdan. ”Democrația este un joc al cifrelor pe care trebuie să-l acceptăm”, a completat acesta. 

”Vedem două partide mari care în continuare par că au o frăție a inacțiunii venită din faptul că sondajele le dau ca cele două mari învingătoare în orice formă”, a subliniat Stelian Negrea, precizând că la nivel național ”lucurile se vor mai strânge puțin”.

Faptul că cele două partide mari, PSD și PNL, se mențin la scoruri care ar fi putut să se zdruncine după acțiunile recente ale DNA ar trebui să fie în primul rând un semn de întrebare pentru DNA, este de părere jurnalistul. ”Înclin și eu să cred că DNA ar trebui să se limiteze strict la a pune sub acuzare personaje publice și politice dacă are dovezi consistente și să ne lase pe noi, ceilalți, să gestionăm democrația. Democrația nu este făcută de plutoanele de procurori”, a completat acesta. 

Jurnalistul Oreste Teodorescu susține că ”scorul mare” al PSD se datorează faptului că partidul este în continuare unul disciplinat, în ciuda tuturor problemelor de imagine și structurale pe care le are. ”Mi se pare că România este blestemată de Sadoveanu să fie locul în care nu se întâmplă nimic. Am intrat într-o buclă neverosimilă. Ne întoarcem exact în punctul de unde ne-am jurat să nu mai repetăm greșelile istorice. Și le-am repetat. Pe partea Dreaptă nu se înțelege întocmirea păcii tuturor formațiunilor care doresc să aibă o filosofie și o viziune economică de Dreapta”, a mai spus el.

Conform sondajului Avangarde, intenţia de vot a bucureşteanului, pe partide, este următoarea: PSD - 40%, USB-USR - 24%, PNL - 16%, ALDE - 7%, PMP - 6%, iar celelalte partide - sub 3%, care este și marja de eroare.