MENIU

Dragnea, despre percheziţiile la firma de porci a fiului: Nu ştiu dacă au percheziţionat şi porcii

Scandalul Tel Drum la Craiova

Liviu Dragnea este ironic cu DNA. Acesta a declarat la Călăraşi că nu ştie dacă au fost percheziţionaţi şi porcii, în cazul firmei de porci pe care o are fiul său, în comuna Salcia, din Teleorman. Preşedintele PSD a mai spus că face un singur comentariu  în cazul percheziţiilor informatice de la Tel Drum, firma despre care s-a spus în repetate rânduri că este controlată de el: sunt oameni care suferă din cauza lui. 

"Nu sunt vizat absolut deloc, n-am de ce. Sunt oameni care suferă din cauza mea, e singurul comentariu pe care il fac", a spus Dragnea, despre precheziţiile informatice de la Tel DRUM.

Pe de altă parte, întrebat cum vede percheziția DNA la firma de porci pe care o are fiul său, preşedintele PSD şi-a permis să fi ironic cu procurorii DNA: 

"N-o văd pentru că n-am fost acolo, dar cred că ăsta e un lucru bun să se facă percheziții la cât mai multe firme, poate încet-încet o să se închidă aceste firme și lăsăm loc pe piață la alții"."Nu știu cine e vizat, cine nu e vizat, în ce a constat percheziția, nu știau dacă au percheziționat și porcii dar, mă rog, e o anchetă în curs, habar n-am ce e acolo. (...) Orice om poate fi anchetat din România", a adăugat Dragnea, aflat într-o vizită la Călărași.

Reamintim că Ilie Liviu Dragne, administratorul fermei de porci Salcia, din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, a fost eliberat, vineri, din arestul Poliţiei Capitalei şi plasat sub control judiciar.

Dragne fusese reţinut cu o zi în urmă în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro. Ilie Liviu Dragne a fost audiat joi la Poliţia Sectorului 1 Bucureşti, iar ulterior a fost reţinut de către procurori pentru 24 de ore, sub acuzaţia de evaziune fiscală.

În acest dosar, în care este vizată şi ferma de porci Salcia din judeţul Teleorman, deţinută de Valentin Ştefan Dragnea, fiul liderului PSD, Liviu Dragnea, au mai fost reţinute, joi, alte opt persoane.

Joi dimineaţă, poliţiştii din Capitală şi din opt judeţe au făcut percheziţii la 80 de adrese - locuinţe şi sedii ale unor societăţi din domeniile construcţii, facility management, prelucrare deşeuri şi creşterea porcilor - într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de peste nouă milioane de euro, instrumentat de Parchetul instanţei supreme.