MENIU

Lista finală a candidaților PSD pentru București. În ce sectoare se merge pe mâna UNPR și ALDE

PSD se pregătește să anunțe candidaturile finale pentru alegerile locale. Surse din partid au dezvăluit pentru realitatea.net care sunt numele stabilite pentru fotoliile de primar general și primari de sector. Astfel, la Primăria Capitalei va candida Gabriea Firea, în timp ce pentru cele 6 sectoare s-a recurs la o înțelegere cu ALDE și UNPR. Toate candidaturile vor fi validate vineri, în cadrul ședinței Comitetului Executiv Național.

Pentru Sectorul 1, PSD va merge pe mâna candidatului ALDE, Laura Chiriac. De altfel, aceasta a început o reală campanie în sector, postând pe facebook diverse fotografii de la diverse acțiuni la care participă.

La sectorul 2 PSD îl va susține pe Neculai Onțanu, candidatul UNPR, cel care are cele mai mari șanse să câștige un nou mandat.

La sectorul 3, Robert Negoiță rămâne candidatul PSD, acesta fiind cotat cu un scor foarte mare și în sondajele PNL.

La sectorul 4 PSD îl va susține pe candidatul ALDE, Ștefan Spiridon.

În schimb, la sectorul 5, după ce Cristian Rizea a fost anchetata de DNA, PSD a fost nevoit să își caute un alt candidat. Potrivit unor surse,  social- democrații vor merge pe mâna lui Daniel Florea, deputat PSD. 

Nu în ultimul rând, o repoziționare a fost și la sectorul 6. Dacă favorit era inițial Gabriel Mutu, senator PSD, se pare că social-democrații îl vor susține pe Ștefan Florescu, ca independent. Acesta era în cărți și pentru a candida din partea PNL, dar Cătălin Predoiu a anunțat că liberalii nu îl vor susține.

Ce spunea Dragnea despre candidați

Președintele PSD Liviu Dragnea a declarat pe 7 martie că în perioada următoare, în cadrul unei ședințe a Comitetului Executiv Naţional (CExN), se va decide în privința candidaturilor pentru sectoarele Bucureștiului și pentru Primăria Capitalei.

Referitor la situaţia candidaturilor la nivelul Bucureştiului, Liviu Dragnea a precizat:

'Sunt în mare parte stabiliţi. (...) Urmează ca în zilele următoare să decidem care este cel mai bun moment în care să comunicăm, atât echipa de pe sectoare, cât şi candidatul la Primăria Capitalei'.

Ce spune Eugen Teodorovici despre o candidatură din partea PSD, la Primăria Sectorului 1

Întrebat dacă, în BPN, le-a propus Rovanei Plumb, lui Eugen Teodorovici şi lui Nicolae Bănicioiu candidaturi la o primărie de sector, Dragnea a confirmat. 'Da, i-am întrebat dacă doresc. A fost un răspuns negativ. Domnul Teodorovici a zis că vrea să se mai gândească', a susţinut preşedintele PSD, în opinia căruia aceştia sunt ''oameni cu experienţă şi cu vizibilitate, chiar şi cu expertiză, care ar fi putut aduce un plus în această campanie''.

Despre varianta introducerii lui Eugen Teodorovici în sondajele PSD privind candidatura la Primăria Capitalei, Dragnea a arătat că 'toată lumea a fost măsurată din toate poziţiile'.

"În Comitetul Executiv Naţional vom lua o decizie. Deci, candidaturile pentru Primăria Capitalei (şi primăriile de sector - n.r.) vor fi validate în Comitetul Executiv Naţional, unde vor fi prezentate măsurătorile respective. (...) Decizia în CExN se ia prin vot. O să decidem atunci dacă votăm în bloc sau dacă votăm pentru fiecare candidat', a declarat preşedintele PSD.