MENIU

PSD și ALDE, noi negocieri pe legea privind exploatarea gazelor din Marea Neagră

Gaze naturale la Marea Neagră

Legea offshore se află, din nou, pe agenda discuțiilor în coaliția de guvernare. Neînțelegerile dintre PSD și ALDE continuă să amâne adoptarea acestei legi de către Parlament.

Specialiștii de la ambele partide se întâlnesc pentru a discuta despre ce modificări sa aducă la legea care reglementează extracția de gaze din Marea Neagră.

Săptămâna trecută companiile din domeniu le-a transmis că nu vor continua investițiile dacă legea va rămâne în forma dorită de Liviu Dragnea.

Plenul Camerei Deputaților a decis pe 3 octombrie retrimiterea Legii Offshore în comisii, solicitarea fiind făcută, în mod surprinzător de Kelemen Hunor, UDMR. PSD a fost obligat să accepte retrimiterea în comisii, mai ales că și ALDE intenționa să ceară același lucru.

Decizia a fost una neașteptată în condițiile în care cu o zi în urmă, PSD, având sprijinul UDMR, a ținut cu tot dinandinsul să treacă legea de comisii, fără dezbatere reală, în ciuda unei opoziții vehemente din partea ALDE, partenerul de coaliție al PSD, și din partea PNL și USR, care au acuzat lipsa de transparență.

Legea se află pentru a doua oară în Parlament după ce o primă formă adoptată în iulie a fost retrimisă pentru reexaminare de președintele Klaus Iohannis. Acea formă a fost prezentată și asumată chiar de Liviu Dragnea, liderul PSD și președintele Camerei Deputaților. Forma adoptată a luat pe surprindere atât deputații, cât și companiile. Mulți dintre deputați au aflat ce votează abia în ziua adoptării, după ce principalele amendamente au fost prezentate de Liviu Dragnea.

Mai multe articole despre:
PSD negocieri Marea Neagră ALDE exploatarea gazelor