MENIU

Predoiu, despre Ponta: Un premier care nu mai are credibilitate, nu poate duce România înainte

Cătălin Predoiu, prim-vicepreședinte PDL, a declarat la Jocuri de Putere, făcând referire la Victor Ponta, că un premier care nu mai are credibilitate nu mai poate duce România înainte, motivând că un Guvern are nevoie de un premier credibil ca să funcționeze. 

Predoiu a afimat că Ponta nu mai are credibilitatea să conducă un Guvern, după ce în 16 noiembrie, guvernarea PSD a fost sancționată drastic, aproape rușinos:

”Problema principală este cea pe care ați anunțat-o, nu faptul că nu este PNL la guvernare, ci faptul că țara este condusa de un Guvern care s-a dovedit incompetent, nu mai credibilitate cel puțin la nivel de premier. Am văzut pe de altă parte, această încercare de împrospătare, recredibilizare a Guvernului. Să spunem că domnul Ponta aliniază acolo cei mai buni mai buni specialiști pe care îi are PSD. Problema este la nivelul credibilității premierului. Un Guvern nu poate lucra dacă nu are un premier credibil. Ori, domnul Ponta, de 3 ani și mai bine de guvernare proastă, proastă, arogantă și sancționată drastic, aproapoe rușinos, în 16 noiembrie, nu mai are credibilitatea să tragă după el un Guvern, să îl împingă înainte, să rezolve problemele Românie, să stea de vorbă cu folos  pentru România, cu oameni din străinătate”,

Acesta a mai susținut că în ultima perioadă a stat de vorbă  inclusiv cu oameni politici străini, iar nimeni nu mai crede că Ponta poate să ducă România înainte: 

”Am stat de vorbă  în ultimele două săptămâni, intens cu poameni din diverse proferii, instituții, din domeniul bancar, din lumea bursei,  cu oameni din agrcultură. Cum am făcut și in campanie. Am stat de vorbă și cu oameni politici români, și din străinătate. Nu mai crede nimeni că se poate duce înainte România, cu un premier care nu mai are credibilitate. Asta este principala problemă, faptul că Ponta nu mai are credibilitate”, a argumentat Predoiu. 

Pe de altă parte, Predoiu a declarat că Ponta și PSD sunt în genunchi,  dar partidul are posibilitatea să se refacă în 12-18 luni, lucru pe care cei din noul PNL nu îl vor permite:

”Să spunem franc un lucru: din punct de vedere politic,  PSD, este în genunchi, Ponta este în genunchi, dar ei încearcp să mascheze acest lucuru. Noi știm cum stau lucrurile. Asta este grav și pentru țară, pentru că nu au capacitate de conducere, dar și pentru noi este o provocare, pentru că lăsat să se ridice 12 luni, 18 luni, PSD se poate reface. Și vor perpetua același tip de guvernare. Și domnul Ponta asta vrea să facă.  Sigur că nu  să îi lăsăm”, a mai afirmat Predoiu.