MENIU

Parlamentarii au aprobat toate articolele legii bugetului de stat pe 2015. Votul final, SÂMBĂTĂ

<p>Parlamentul a votat pe articole proiectul legii bugetului de stat pe 2015</p>

Plenul reunit al Parlamentului a votat, vineri, pe articole textul și anexele proiectului legii bugetului de stat, pe anul 2015, acestea fiind adoptate în forma propusă de Comisiile de buget finanțe, transmite Agerpres. 

UPDATE: Parlamentul a adoptat doar amendamentele admise de Comisiile de buget-finanțe. Amendamentele respinse, deși unele au fost susținute în plen de inițiatori, nu au întrunit numărul necesar de voturi pentru a fi aprobate.

Potrivit raportului Comisiilor de buget-finanțe însușit de plenul reunit al Parlamentului, cele 54 de amendamentele admise, la proiectul legii bugetului de stat pe 2015, totalizează sume suplimentare de 572,751 milioane de lei (aproape 130 de milioane de euro) și au ca sursă de finanțare bugetul de Acțiuni Generale ale Ministerului Finanțelor Publice /MFP/, care a fost diminuat corespunzător față de forma inițială.

Plenul Parlamentului a votat, vineri, pe articole textul proiectului legii bugetului de stat pe anul 2015.

Majoritatea articolelor au fost adoptate, în forma propusă de Guvern, cea mai importantă modificare făcută, la solicitarea Comisiilor de buget-finanțe, vizând introducerea în proiectul bugetului de stat pentru anul 2015 a unui nou articol, care reglementează sistemul de echilibrare a bugetelor locale ale comunelor, orașelor, municipiilor și județelor.

Votul final pentru proiectul bugetului de stat pe anul 2015 ar putea fi dat, sâmbătă, după dezbaterea proiectului bugetului asigurărilor sociale de stat, care ar putea fi votat în aceeași zi.