MENIU

Octavian Buzoianu: Pentru mulți primari, în a doua zi după alegeri începe a doua campanie

Octavian Buzoianu, om de afaceri și candidat independent la Primăria Clujului, a explicat, în direct la Realitatea TV, că marea problemă din poltica românească este fuga după voturi, susțint că "Pentru mulți dintre primarii din România, în a doua zi după alegeri începe a doua campanie".

Acesta a vorbit despre ce l-a determinat să candideze pentru funcția de primar al Clujului. 

"Foarte simplu, iubesc Clujul, sunt crescut, educat acolo. Știu etapele de dezvoltare ale orașului, dar cel mai important este că preocupările mele din ultimii ani mi-au arătat ceea ce trebuie să facem în Cluj în următorii ani. Mă refer la dezvoltarea orașului, care este absolut critică. Nimeni nu a stat să analizeze și să prefigureze ceea ce s-ar întâmpla în următorii 10 ani. M-am gândit ce-i lispsește Clujului și ce-mi doresc eu pentru Cluj și am decis să candidez", a spus Buzoianu. 

"Am văzut oferta pentru clujeni, tot ceea la ce se referea erau doar soluții de repareare și nu soluții de punere spre viitor. Miam dat seama de ceea ce se întâmplă la nivel de oferte și am venit pe piața ofertei către clujeni cu ceea ce reprezint eu: un om din societatea civilă, un om care nu a fost implicat în politică, un om care a creionat într-un timp scurt un program pe termen lung pentru Cluj și am reușit să adun într-un timp foarte scurt în jurul meu o sumă de partide de toate orientările politice, oameni care doresc binele Clujului. Am reușit să adun toate aceste forțe în ideea de a acumula forțele constructiv pentru Cluj", a continuat candidatul independent.

Totodată, Octavian Buzoianu a explicat cum a reușit să adune susținerea unui număr mare de partide politice, PSD, ALDE, PNȚCD și UNPR, într-un timp scurt.

"Cred că este o construcție unică în România și chiar sunt mândru de ce am realizat într-o lună și un pic. Am luat pe rând toate partidele, pentru că nu se poate fără viața politică, primarul trebuie să gestioneze viața politica nu să se lase gestionat, și le-am prezentat proiectele mele de viitor. Mi s-a părut interesant când am pus programele unul lângă altul și am luat de de la partidele care mă susțin elemente care se integrau foarte bine cu programul meu. Și astfel au decis să mă susțină. N-am făcut niciun fel de înțelegere cu niciun partid. Am promis doar că voi gestiona Clujul așa cum am gestionat afaceri 30 de ani. Singurul lucru care i-am rugat a fost să nominalizeze pe liste oameni tineri, care pot fi formați, cu care poți avea o comunicare. Bucuria mea a fost să văd pe liste oameni tineri venind din zona de afaceri, de învățământ. Cred că deja este o schimbare semnificativă la Cluj", a declarat afaceristul.

Potrivit acestuia, abordarea prea politică a administrației este o problemă națională care trebuie remediată. 

"Cred că este o problemă națională și se vede și în Cluj: abordarea un pic prea politică a administrației. Asta înseamnă că obiectivul principal este fuga după voturi. Pentru mulți dintre primarii din România, în a doua zi după alegeri începe a doua campanie, ceea ce este păgubos. Clujul are marea șansă să fie redefinit în ultimii 10 ani. Așteptările pentru Cluj, în acest moment, sunt mult peste ceea ce oferă orașul. În domeniul meu, în ultimele două luni am avut întâlniri cu trei comapnii care doresc să investească în Cluj, un cu cifra de afaceri de 2 miliarde de euro, iar alta de peste 20 de miliarde de euro. Așteptările sunt imense, lucrez de 10 ani cu genul ăsta de abordări", a spus Buzoianu.

Candidatul a vorbit și despre programul său electoral, program care se bazează pe patru piloni importanti.

"În programul meu există patru piloni de dezvoltare. Pilonul IT, care este mai nou dar funcționează și crește de la venirea Nokia și chiar cu plecarea ei, pilonul serviciilor suport, un pilon care poate aduce de 5 ori mai multe locuri de muncă decât pilonul IT, pilonul universitar, care aduce oameni inteligenți, și pilonul medical, unde avem un proiect crucial – Spitalul Regional de Urgență. Acești patru piloni sunt locomotiva, toate celelalte domenii se vor dezvolta pe verticală, ca în toate economiile lumii", a conchis Octavian Buzoianu.

Mai multe articole despre:
Cluj alegeri locale octavian buzoianu