MENIU

Mesajul lui Rareș Bogdan despre Kovesi, după anunțul oficial de susținere a lui Macron

Rares Bogdan

Președintele Franței Emmanuel Macron i-a transmis lui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European.

Rareș Bogdan a reacționat imediat la anunțul acestei vești: "Gata! Nimic nu-i mai stă în cale!", a scris fostul jurnalist pe Facebook. 

"Președintele României, domnul Klaus Iohannis, a avut vineri, 19 iulie a.c., o convorbire telefonică cu Președintele Republicii Franceze, domnul Emmanuel Macron. Cei doi omologi au abordat o serie de teme europene, cu accent pe candidatul pentru funcția de procuror-șef european.

În virtutea bunei colaborări și a bunei înțelegeri între cei doi șefi de stat, Președintele Emmanuel Macron i-a transmis Președintelui Klaus Iohannis că va retrage candidatura domnului Jean-François Bohnert și că o va susține pe doamna Laura Codruța Kövesi la conducerea Parchetului European", este comunicatul oficial al Presedintiei.

În urmă cu trei zile, Financial Times și Politico au relatat, pe surse, că Franța a căzut de acord pentru a o susține pe Laura Codruța Kovesi la funcția de procuror șef european, în ciuda faptului că are un candidat propriu.

Mai multe articole despre:
Rareş Bogdan