MENIU

Klaus Iohannis, în prezenţa lui Dragnea şi Grindeanu: Voi promulga legea de respingere a OUG 13

Preşedintele Klaus Iohannis a anunţat, joi, la Palatul Cotroceni, că a primit de la Parlament legea de respingere a OUG 13 şi pe cea de aprobare a OUG 14, iar în decursul zilei de vineri va promulga cele două legi. Potrivit procedurii, ar urma ca, apoi, cele două legi să fie publicate în Monitorul Oficial. 

"Domnule prim-ministru, iată că după relativ puţin timp ne întâlnim pentru prima remaniere guvernamentală. Cred că această remaniere este o decizie bună. Iau această remaniere ca pe o întărire e Guvernului. Am constatat acum, înainte să ajung în sală, că au venit de la Parlament două legi: Legea de respingere a OUG 13 şi de aprobare a Ordonanţei 14. Voi promulga mâine aceste legi şi atunci avem toate condiţiile de a trece la normalizarea situaţiei", a declarat preşedintele Klaus Iohannis, la jurământul celor patru miniştri noi din Cabinetul Grindeanu. 

Camera Deputaţilor, ca for decizional, a votat, marţi, OUG 14, CU 292 de voturi "pentru" şi o abţinere, trei parlamentari neexeprimându-şi dreptul de vot. De asemenea, deputaţii au aprobat Legea pentru respingerea OUG 13, cu 291 de voturi "pentru" şi 3 abţineri, un deputat neexprimându-şi dreptul de vot.

Reamintim că, la bilanţul DNA pentru anul 2016, preşedintele Klaus Iohannis a adus în discuţie OUG 13, despre care a spus, referindu-se la abrogarea OUG 13: „Sabia lui Damocles pare a fi fost, pentru moment, îndepărtată”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat că DNA rămâne o instituție-cheie în România, care a arătat că obiectivele propuse pot fi transformate în realitate.

„Veți avea în mine un partener și veți găsi la mine un sprijin necondiționat. Dezvoltarea reală a României depinde de asta”, a declarat președintele, în discursul rostit la bilanțul DNA, în care a menționat că, la începutul acestui an, lupta anticorupție a fost pusă la încercare, aluzie la încercarea Guvernului de a modifica prin ordonanță de urgență codurile penale. În opinia lui Klaus Iohannis, „am intrat într-o nouă etapă de maturizare a României”.

Succesul luptei anticorupție a ajuns să fie apreciat nu doar intern, ci şi la nivel internațional, ţara noastră fiind în punctul de a exporta acest model în regiune, a declarat șeful statului. El consideră că această transformare s-a produs și prin schimbarea mentalităților și a arătat că este nevoie de echilibru și înțelepciune, pentru ca progresele să nu fie pierdute.