MENIU

Klaus Iohannis despre încercarea PSD de a modifica Legea PENSIILOR: ”E jalnică, populistă, electoralistă, care nu le face cinste”

Președintele României - Klaus Iohannis

Președintele României - Klaus Iohannis a comentat documentul prin care fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, o informa încă de anul trecut pe premierul Viorica Dăncilă că nu pot fi mărite pensiile cu 40%. Iohannis consideră că aceste încercări ale PSD de a corecta prin Parlament sunt jalnice, populiste, electoraliste și nu le fac cinste.

”Nu ar fi existat bani, se pare, nici dacă nu ar fi existat pandemia. Acum, bugetul s-a restrâns considerabil. Totuși, și eu. și premierul ne-am dorit o creștere pentru pensionari. Atât s-a putut, la fel ca și în cazul alocațiilor. Revin la ce am mai spus: e regretabil că PSD nu a înțeles nimic de aici și continuă să dea impresia că s-ar fi putut mai mult. Nu s-ar fi putut. Aceste încercări ale PSD de a corecta prin Parlament sunt jalnice, populiste, electoraliste, care nu le fac cinste”, a declarat Klaus Iohannis într-o conferință de presă.

Întrebat dacă dublarea alocațiilor și creșterea pensiilor cu 40% vor ajunge la președinte ce va face, Klaus Iohannis a răsouns: ”O să vă spun la acel moment. Dar bugetul nu poate susține așa ceva. Asta e realitatea”.

 

Mai multe articole despre:
klaus iohannis