MENIU

Klaus Iohannis a aprobat urmărirea penală pentru Adriean Videanu

Președintele Klaus Iohannis a aprobat urmărirea penală pentru Adriean Videanu, transmițând ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a acestuia, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri, pentru a se proceda conform legii, se arată într-un comunicat al Adminsitrației Prezidențiale.

”Având în vedere solicitarea Procurorului General al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nr. 261/C/2015, din data de 2 februarie 2015, privind formularea cererii de urmărire penală faţă de domnul Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, preşedintele României, domnul Klaus-Werner Iohannis, a transmis ministrului Justiţiei cererea de urmărire penală a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri, pentru a se proceda conform legii.

Totodată, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înştiinţat cu privire la formularea cererii de urmărire a domnului Videanu Adriean, în calitate de fost ministru al Economiei, respectiv al Economiei, Comerţului şi Mediului de afaceri”, se arată în comunicat. 

Reamintim că Adriean Videanu a fost reținut joi de procurorii DNA pentru 24 de ore. Procurorii spun că fostul ministru al Economiei ar fi intervenit la Alina Bica, pentru ca aceasta, în calitate de procuror-şef al DIICOT, să ridice sechestrul aplicat asupra unor acţiuni deţinute de Videanu la SC TITAN MAR SA.

Bica i-ar fi dat o mână de ajutor şi a ridicat măsura asiguratorie aplicată asupra unui număr de 80 de acţiuni ce valorau 277 de mii de lei. Prin ridicarea sechestrului, Bica l-ar fi ajutat pe Videanu să îşi pună la adăpost acţiunile sechestrate şi să obţină foloase necuvenite prin înstrăinarea lor.

Sechestrul asupra acţiunilor a fost pus în dosarul Romgaz, în care Videanu e cercetat de DIICOT pentru punerea în pericol a sistemului energetic naţional pe segmentul gazelor naturale.

Procurorii cer un nou mandat de arestare şi pe numele omului de afaceri, Dorin Cocoş, de data aceasta în dosarul Bica doi. Potrivit DNA, omul de afaceri ar fi primit mită 16 milioane de euro pentru intervenţii la fosta şefă a DIICOT. În acelaşi dosar, s-a cerut un nou mandat de arestare şi pentru Alina Bica, dar şi în cazul fiului lui Cocoş, Alin.