MENIU

Guvernul s-a mutat la Nucet, pentru câteva ore. Imagini de la slujba de Izvorul Tămăduirii

<p>Viorica Dancila - Izvorul Tamaduirii</p>
<p>Viorica Dancila - Izvorul Tamaduirii</p>
<p>Viorica Dancila - Izvorul Tamaduirii</p>
<p>Viorica Dancila - Izvorul Tamaduirii</p>

La slujba de sfințire a apei, cu ocazia sărbătorii de Izvorul Tămăduirii, ce a avut loc la Mănăstirea Nucet, din Dâmbovița, alături de Viorica Dăncilă, au fost prezenți mai mulți foști sau actuali miniștrii. Se poate spune că, pentru câteva ore, Guvernul Dăncilă a fost prezent la Nucet, scrie realitateadedambovita.net

Deși inițial a venit însoțită doar de Rovana Plumb, fost ministru al Fondurilor Europene, în cabinetul Dăncilă, actualului premier, Viorică Dăncilă, i s-au alăturat și alți miniștrii, la slujba săvârșită în micuța biserică a Mănăstirii Nucet din Dâmbovița.

Ministrul Sănătății, Sorina Pintea, Ministrul Finanțelor Orlando Teodorovici, dar și fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, s-au alăturat premierului Viorica Dăncilă și Rovanei Plumb, pentru slujba oficiată la Mănăstirea Nucet din Dâmbovița.

Dăncilă pune presiune pe Iohannis: ”Trebuie să ne dea motivarea respingerii miniștrilor”

După slujbă, Viorica Dăncilă a afirmat că nu știe că pragul de validare pentru referendum urmează să fie modificat prin Ordonanță de Guvern.

”Lăsați-mă să văd despre ce este vorba, am văzut informațiile în presă, după cum știți de abia m-am întors în țară. Pentru mine nu este important referendumului, ci alegerile europarlamentare”, a afirmat Viorica Dăncilă.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), condusă de Constantin Mituleţu-Buică, ajuns la şefia instituţiei cu sprijinul PSD, a propus modificarea legislaţiei electorale prin ordonanţă de urgenţă exact cu o zi înainte de startul campaniei electorale.

Potrivit proiectului iniţiat de AEP, pragul de prezenţă de 30%, necesar pentru validarea referendumului, se calculează raportat la numărul alegătorilor din registrul electoral, şi nu la cel din listele electorale permanente, cum e în prezent. Numărul alegătorilor din registrul electoral este mai mare cu aproape 600.000 faţă de cel din listele permanente, deci e nevoie de o mobilizare mai mare la urne ca referendumul declanşat de preşedintele Klaus Iohannis să treacă.

Spionul lui Dragnea din Guvern, dat afară de Dăncilă

Potrivit datelor publicate de AEP, numărul total de cetăţeni cu drept de vot înscrişi în Registrul electoral la data de 28 februarie 2019 este de 18.937.258. Un număr de 18.266.936 de cetăţeni au domiciliul sau reşedinţa în ţară, iar 670.322 au domiciliul în străinătate.

Comparativ, la referendumul pentru familia tradiţională, din toamna anului trecut, prezenţa la vot a fost calculată în funcţie de numărul alegătorilor înscrişi în listele electorale permanente, respectiv 18.278.496 – la acea vreme. Astfel, dacă la referendumul pentru familie era nevoie de un cvorum de prezenţă de 5.483.548, la referendumul convocat de preşedinte cvorumul ar fi de 5.681.177, adică cu aproape două sute de mii mai mare.

Dăncilă: ”Președintele trebuie să ne dea motivarea respingerii miniștrilor”

”Președintele trebuie să ne dea motivarea respingerii miniștrilor”, a afirmat vineri premierul Viorica Dăncilă, întrebată dacă va trimite noi numiri de miniștri la Cotroceni. În plus, prim-ministru a spus că nu a fost invitată la Summitul european de la Sibiu. 

Viorica Dăncilă a mai spus motivele trebuie să țină de legalitate, nu de oportunitate.

Întrebată dacă va merge la Summitul de la Sibiu, Viorica Dăncilă a spus că încă nu a fost învitață. ”Cum putem vorbi despre unitate, dacă premierul României nu este invitat. Este greu de înțeles, dar să sperăm că cu credință în suflet vom da un semnal bun ca și țară. Vorbim de un summit care se desfășoara”, a completat Viorica Dăncilă.

”Trebuie să nu lăsăm ură și dezbinarea și să încercăm să ne umim forțele pentru a da un mesaj puternic pentru România. Nu este o abordare constructivă”, a completat prim-ministrul.