MENIU

Ivan: Dragnea și Ponta ne îndepărtează de Europa.Condamnă PSD la două înfrângeri usturătoare în 2016

Europarlamentarul Cătălin Ivan a declarat, vineri seară, în cadrul emisiunii Realitatea Românească, moderată de Octavian Hoandră, că "PSD, cu actuala conducere, nu are nicio șansă în 2016", subliniind faptul că "Victor Ponta și Liviu Dragnea ne îndepărtează de Europa, prin ceea ce se întâmplă în partid", condamnând PSD "la două înfrângeri usturătoare și la patru ani de opoziție".

"Victor Ponta își trăiește momentul Waterloo. Anul acesta, se fac 200 de ani de la bătălia de la Waterloo. E o coincidență. Victor Ponta duce tot partidul într-o bătălie personală, despre care el crede că îi va salva cariera politică. Numai că ne condamnă pe toți la o înfrângere și mai usturătoare. În 2016, avem o bătălie foarte grea, cu actualul mod de a face politică, care a eșuat pe 16 noiembrie, fără să vii cu lideri noi, cu un mesaj nou, nu ai nicio șansă. PSD, cu actuala conducere, cu cei doi ținându-se de scaun, nu are nicio șansă în 2016. Victor Ponta și Liviu Dragnea ne îndepărtează de Europa, prin ceea ce se întâmplă în partid, și ne condamnă, în 2016, la două înfrângeri usturătoare și la patru ani de opoziție", a declarat Cătălin Ivan.

În acest sens, europarlamentarul afirmat că le știe modul de lucru, însă s-a declarat surprins de faptul că Victor Ponta și Liviu Dragnea "nu s-au obosit să mascheze" abuzurile la care a fost supus.

"Nu sunt o victimă. După atâția ani de muncă în partid, îi știu foate bine și pe Liviu Dragnea și Victor Ponta. Cele zece abuzuri la care am fost supus, în trei luni de zile, nu m-au surprins. Le știu modul de lucru, dar m-au surprins că nu s-au obosit să mascheze, să o facă mai delicat. Mă așteptam. E o luptă pe care o duc în partid, nu în poziția de victimă", a adăugat Cătălin Ivan. 

Pe de altă parte, Cătălin Ivan a criticat faptul că, în interiorul PSD, "nu există un mecanism de consultare cu ceilalți membri de partid" și că "pur și simplu se execută" ceea ce decide la centru.

"Domnul Liviu Dragnea este foarte mișcat și atașat de valorile democratice, în fața partidului, când vorbește despre descentralizare. Are o declarație despre boala puterii, la București, în prezent, împotriva descentralizării. Adică, din punct de vedere administrativ, se încearcă strângerea puterii la București. Păi, ce critică Liviu Dragnea, administrativ,  se întâmplă în partid. Deciziile importante sunt discutate la centru, între câțiva, iar toți ceilalți se supun. Nu există un mecanism de consultare cu ceilalți membri de partid. Pur și simplu se execută", a mai spus europarlamentarul Cătălin Ivan.

În viziunea europarlamentarului, "PSD trebuie să treacă într-o altă fază de dezvoltare".

"Eu am spus, după 16 noiembrie, că și Liviu Dragnea și Victor Ponta trebuiau să își dea demisia, atunci când se întâmplă în toată Europa de vest. Se pune mandatul pe masă, după pierderea alegerilor. La viitorul Congres PSD, se vor lua decizii foarte importante pentru partid. Îl amână pentru că sunt lideri cărora le e frică să se întâlnească cu membrii de partid. Cred că trebuie să se propună măsuri curajoase pentru a deschide acest partid. Voi propune partidului ca, în noul statut, pe care îl vom vota, președintele partidului să fie ales de către toți membrii de partid, nu delegați, nu conferință, ca în Franța. Președintele trebuie să aibă legitimitate", a declarat Cătălin Ivan.