MENIU

Iohannis, invitat de Trump la o masa exclusivistă

Președintele Klaus Iohannis, alături de ministrul de Externe Bogdan Aurescu, au participat, miercuri, la dejunul oferit de președintele SUA pentru reprezentanții statelor care alocă 2% din PIB pentru apărare.

La eveniment, la dejunul de lucru, presedintele Iohannis a stat alături de secretarul general al NATO și de președintele SUA Donald Trump.

Conform The Associated Press, miliardarul republican a gazduit aceasta masa cu cei pe care-i numeste "2%-rii", recunoscand astfel efortul a noua dintre cele 29 de state membre NATO care au alocat Apararii cel putin 2% din PIB.

"Eu ofer masa", a spus Trump, asezandu-se alaturi de sefii de stat si de guverne din Romania, Marea Britanie, Bulgaria, Estonia, Grecia, Letonia, Lituania, Polonia.

”Participare la dejunul de lucru oferit de Președintele Statelor Unite ale Americii, Donald J. Trump, în marja Summitului NATO de la Londra. România este apreciată pentru angajamentul ferm de a aloca 2% din PIB pentru Apărare și este considerată un partener valoros și de încredere în cadrul NATO”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook, postând și o fotografie de la eveniment.

Mai multe articole despre: