MENIU

Iohannis a botezat un miel la Târgul Indagra. Numele ales, purtat şi de un lider PNL

Preşedintele Klaus Iohannis a participat miercuri dimineaţă la târgul internaţional de produse şi echipamente în domeniul agriculturii (INDAGRA), organizat la Romexpo, unde a vizitat mai multe standuri şi a stat de vorbă cu agricultorii. De altfel, preşedintele a botezat şi un miel, la târg. Numele ales de cei de la târg a fost "Tase". Întâmplător, lui Teodor Atanasiu, prieteniii îi spun tot "Tase".

''Spuneţi-mi cum e cu tractoarele româneşti? Vânzările cum merg?'', i-a întrebat şeful statului pe reprezentanţii unui producător de utilaje agricole din România.

''Merg mai bine ca anul trecut, an de an sunt în creştere vânzările'', a venit răspunsul. ''Bine, vă doresc succes!'', le-a spus preşedintele. Însoţit de ministrul Agriculturii, Klaus Iohannis a trecut pe la mai multe standuri de la INDAGRA, intrând în vorbă cu oamenii. În faţa unui stand cu miere de albine, reprezentanţii unei asociaţii de producători îi spun preşedintelui că fac şi vând o miere de foarte bună calitate cu care au participat ''şi la târgul de la Berlin''. ''Sună bine, dar şi vindeţi?'', i-a întrebat Iohannis.

''Se vinde, produsele noastre se vând'', a venit răspunsul. ''Deci aveţi piaţă de desfacere, tot ce trebuie'', a constatat şeful statului. ''Dar cum aţi făcut de v-aţi asociat atâţia?'', i-a mai întrebat el. ''La început au fost reticenţi, dar după aceea au văzut avantajele pe care le avem. Avem 120 de proiecte pe fonduri europene. Problema mare e să luptăm cu mierea contrafăcută'', i-au răspuns producătorii de miere. Klaus Iohannis a vizitat şi standurile de ovine şi bovine prezente la INADGRA.

Un episod amuzat s-a petrecut când un oier i-a cerut şefului statului să îi boteze un miel. ''Domnule preşedinte, botezaţi-ne un miel, ajutaţi-ne să-i dăm un nume. Ce nume să-i dăm?'', l-a întrebat un crescător de oi pe Iohannis.

''Alegeţi un nume care se potriveşte'', l-a sfătuit preşedintele. ''Tase, Tase, domnule preşedinte'', a strigat cineva din mulţime. ''Auziţi, Tase să-i spunem, domnule preşedinte!'', a spus proprietarul mielului. ''Bun'', a replicat Iohannis. ''Domnule preşedinte, să ne sprijiniţi pentru că avem nevoie. Muncim mult, să ştiţi'', a strigat cineva din mulţime, scrie Mediafax.

Mai multe articole despre:
măsuri partid anunţ decizii miel Klaus Iohannis