MENIU

Întrevedere Iohannis - șeful OMV. Sistemul de taxare a resurselor naturale, printre cele discutate

Președintele Klaus Iohannis s-a întâlnit joi, la Palatul Cotroceni, cu o delegație OMV, condusă de directorul general al companiei, Rainer Seele, cu care a discutat despre viitorul sistem de taxare în domeniul energiei și resurselor naturale, dar și despre exploatările din Marea Neagră și despre proiectul BRUA (Bulgaria - România - Ungaria - Austria), coridor care ar asigura României oportunități suplimentare în privința exportului regional de gaz, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.

"În cadrul întrevederii a fost prezentată activitatea grupului și prioritățile pentru următoarea perioadă, cele mai importante proiecte regionale, precum şi perspectivele pieţelor de ţiţei şi gaze naturale în anul 2016. Pe agenda discuţiei s-a aflat şi importanța viitorului sistem de taxare din domeniul energiei și resurselor naturale, fiind subliniată necesitatea predictibilității fiscale, într-un cadru stimulativ și avantajos, atât pentru investitori, cât și pentru stat.

Totodată, a fost reiterată importanţa majoră a parteneriatului dintre OMV Petrom şi Exxon-Mobile privind exploatarea zăcămintelor din Marea Neagră.

În contextul proiectelor regionale în domeniul energiei, România își manifestă interesul față de proiectul BRUA (Bulgaria - România - Ungaria - Austria), coridor care ar asigura României oportunități suplimentare în privința exportului regional de gaz.

Întâlnirea a consfințit un bun prilej pentru a reînnoi angajamentul de cooperare şi dialog între OMV şi statul român, pentru consolidarea rezultatelor pe termen scurt şi valorificarea durabilă a cooperării economice, pe bază de încredere și beneficii mutuale", se precizează într-un comunicat al Administrației Prezidențiale.