MENIU

Guvernul Orban, la a treia rectificare de buget! Fondul de rezervă al Executivului a fost golit

Guvernul Orban pregăteşte a treia rectificare bugetară din acest an, după ce fondul de rezervă al Executivului a fost golit.

Aproape 300 de milioane de euro a plătit Guvernul fraților Micula pentru datoria de la Romatsa, așa că vistieria statului a rămas goală. Executivul ar trebui să plătească şi cheltuielile de funcţionare pentru primării, dar și salariile de la inspecţia muncii. Ironie sau nu, tocmai cei care gestionează felul în care sunt virate salariile au rămas cu buzunarul gol. 

Executivul a scos toți banii din vistieria statului pentru a-i vira fraților Micula și a debloca activitatea Romatsa, însă această măsură se poate traduce prin blocaje la nivelul primăriilor, dar și imposibilitatea de a plăti salarii.

”Asta va lăsa pe moment fondul de rezervă fără disponibilitățile financiare pentru a aloca sumele pentru administrațiile locale. În cadrul ședinței de luni, adoptăm o nouă rectificare astfel încat să realimentăm fondul de rezervă”, a eclarat Ludovic Orban.

Potrivit unui comunicat al Inspecției Muncii, instituția ar fi cerut suplimentarea bugetului la cea de-a doua rectificare cu 3 milioane de lei.

Angajații inspectoratelor teritoriale de muncă au primit salarii diminuate pentru luna noiembrie printr-o decizie luată de conducerea Inspecţiei Muncii, fără ca ministrul de resort să fie informat.

Inspecția Muncii ne-a adus la cunoștință că nu mai sunt fonduri pentru salariile aferente lunii niembrie.
Decizia instituției a fost să plătească datorii restante, litigii între inspectoratele teritoriale și instituțiile vechi de 2 ani, lăsând bugetul fără resursele necesare”, a spus ministrul Muncii.

Violeta Alexandru a menționat că inspectoratele de muncă nu au informat ministerul cu privire la felul în care gestionează resursele. Iar rezolvarea a venit din partea premierului. Se vor găsi bani tot în fondul de rezervă golit în ședința anterioară a guvernului.

Mai multe articole despre: