MENIU

Elena Udrea a ajuns în Parlament. Comsia Jurdică dezbate cererile DNA de arestare preventivă

Elena Udrea a ajuns în Parlament, unde Comsia Juridică trebuie să dea un raport pe cererile de încuviințare a arestării preventive. Procurorii au cerut arestarea preventivă a acesteia în dosarele Microsoft şi Gala Bute.

Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor a decis, vineri, ca şi în cazul cererilor anterioare, să le trimită Comisiei Juridice, pentru raport.

”Am avut două cereri, una din partea Procurorului General pentru un nou dosar, o nouă ridicare de imunitate pentru deputatul Elena Udrea într-o cauză strict legată de activitatea domniei sale de ministru al Dezvoltării regionale; în cea de-a doua, ministrul Justiţiei cere ridicarea imunităţii, reţinerea şi arestarea preventivă în dosarul «Gala Bute»”, a spus preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgoneadupă şedinţa Biroului Permanent.

El a specificat faptul că cele două dosare, respectiv ”Microsoft” şi ”Gala Bute” , în care DNA a trimis diferite solicitări Camerei Deputaţilor în legătură de Elena Udrea, şi care sunt deja în lucru la Comisia juridică, au şi două cereri de reţinere şi arestare preventivă, scrie Mediafax.