MENIU

Dragnea: Aveţi impresia că România trebuie să meargă înainte sau înapoi, după dorinţa lui Iohannis?

Dragnea si Tariceanu

Liviu Dragnea a lansat un atac dur la adresa preşedintelui Klaus Iohannis, după ce şeful statului a criticat modificările pe care Tudorel Toader vrea să le facă la Legile Justiţiei.

"Dumneavoastra aveti impresia ca Romania trebuie sa mearga inainte sau inapoi dupa cum vrea Klaus Iohannis?", i-a spus Liviu Dragnea unei jurnaliste, în conferinţa de presă susţinută după şedinţa CExN.

"Nu sistemul de Justiţie trebuie să se învârtă după ce vrea Iohannis, Kovesi sau Lazăr. Dacă în final majoritatea parlamentară va decide într-un fel, aia vom susţine, deocamdată avem nişte principii după analiza domnului Toader, niciodată nu o sa fiu de acord cu dorinţele unora în nişte functii şi care e speriat că pierde nişte pârghii. Legislaţia în România o face Parlamentul, şi prin delegare, Guvernul, sper ca Toader să nu dea înapoi, pentru că nu are de ce", a mai spus Dragnea.

Liderul PSD s-a răzgândit în decurs de o zi.

Joi, Liviu Dragnea a declarat că nu susţine propunerea avansată de ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, ca şeful statului să fie exclus din numirea procurorilor şefi, el arătând că această propunere reprezintă „un punct de vedere”, care va trebui analizat. Solicitat să comenteze protestele de stradă generate de propunerile de modificare a legilor Justiţiei, Dragnea a răspuns: „Sincer, nu am înţeles împotriva a ce protestează. Cu toată sinceritatea spun”.

„Marea problemă, că am înţeles că mulţi sunt supăraţi că există şi propunerea ca numirea procurorilor şefi să nu mai fie făcută de preşedinte, ci de CSM... Bun, e un punct de vedere. Eu nu am fost în stradă, cu toate că şi eu am avut acelaşi punct de vedere. Eu în toamnă am spus că nu sunt de acord cu proiectul domnului Tăriceanu, susţinând ideea să rămână trei entităţi pe acest circuit de numiri. Dar asta nu înseamnă că trebuie să mă năpustesc pe un om care a enunţat nişte principii”, a adăugat Dragnea.

El a precizat că propunerile de modificare a legilor Justiţiei reprezintă, practic, doar începtul unui proces „legislativ, constituţional şi democratic”, în urma căruia acestea vor deveni legi. „Trebuie să discutăm pe argumente, civilizat. Trebuie să facem în această ţară un efort să gestionăm dezbateri civilizate, nu cu patimă, nu apărând interese personale”, a mai spus Dragnea.