MENIU

Cristoiu: Ce a făcut Vosganian a fost o lovitură cumplită dată PNL și lui Klaus Iohannis

<p>Cristoiu: Ce a făcut Vosganian a fost o lovitură cumplită dată PNL și lui Klaus Iohannis</p>

Jurnalistul Ion Cristoiu a declarat, joi seară, la Prime Time News, cu privire la discursul senatorului Varujan Vosganian, de la tribuna Senatului, că a reprezentat "o lovitură cumplită dată PNL și lui Klaus Iohannis", care este identificat cu acest partid, adăugând faptul că Vosganian "a jucat o piesă de teatru foarte proastă, compromițătoare pentru el". În viziunea lui Ion Cristoiu, acest caz "este o bătălie de imagine" pe care PNL a pierdut-o, afirmând, pe de altă parte, că "a fost în favoarea Elenei Udrea", care "s-a comportat mai bine decât Varujan Vosganian".

"Există o diferență între cele două momente, în cazul Elenei Udrea, era vorba de arestare preventivă, care nu e un lucru comod și în cazul domnului Vosganian, era vorba de un accept de urmărire penală. Nu i se întâmpla nimic. Se ducea la Parchet și explica că nu e vinovat. Nu am înțeles, nu îl cunoc pe Varujan Vosganian. A jucat o piesă de teatru foarte proastă, compromițătoare pentru el și toată lumea l-a raportat la Elena Udrea. Eu nu sunt surprins de tot ce a făcut Elena Udrea, în aceste zile. Cred că e un rol pe care și l-a asumat de prin decembrie. Elena Udrea joacă un rol foarte bun (...) Mi-a dovedit că nu e o persoană dependentă de Traian Băsescu. De data aceasta, singură, părăsită de mulți bărbați, s-a comportat mai bine decât Varujan Vosganian. E ditamai bărbatul, putea să fie mai bărbat", a declarat Ion Cristoiu.

Gazetarul consideră că Varujan Vosganian trebuia exclus din PNL.

"Dumneavoastră îl intelegeti? Nu îl înțeleg. Era o urmărire penală. Tot ce a făcut domnul Varujan Vosganian a fost o lovitură cumplită dată PNL și lui Klaus Iohannis, pentru că, până la urmă, e identificat cu PNL, care e partidul lui Klaus Iohannis. După părerea mea, cei de la DIICOT o să mai ceară o dată, găsesc ei acolo. A fost în favoarea Elenei Udrea ce a făcut el azi. După părerea mea, trebuiau să îl dea afară pe Vosganian din partid. E o bătălie de imagine. Elena Udrea știe. Pe când, o bătălie, de data asta, PNL a pierdut-o pe de-o parte prin spectacolul acesta oferit de Varujan Vosganian, cumplit, așa ceva greu de imaginat și, pe de altă parte, prin faptul că au făcut zid în jurul lui Vosganian cei de la PNL, care susțin, împreună cu Klaus Iohannis, că justiția trebuie să își desfășoare acțiunile", a mai spus Ion Cristoiu.

Pe de altă parte, Ion Cristoiu a avansat un scenariu privind motivul pentru care senatorii ar fi acordat votul negativ, în cazul cererii de încuviințare a urmării penale a lui Varujan Vosganian.

"Ceva a fost în neregulă. Acolo există și un scenariu potrivit căruia au făcut-o dinadins, la ordin, ca să poată să îl debarce pe Tăriceanu. Există și acest sceanariu, l-am auzit în seara asta. Cred că va fi un foarte bun motiv al lor să spună: 'de vină e Călin Popescu Tăriceanu, a făcut Senatul de râs, ia să îl debarcăm'. Numai așa se explică", a explicat Ion Cristoiu.