MENIU

Cozmin Guşă, despre CexN: Adevărata bombă detonată de Firea este accesul la comunicaţii private

Cozmin Guşă la Realitatea TV

Cozmin Gușă a declarat la Realitatea Tv că accesul lui Carmen Dan, și implicit al lui Liviu Dragnea, la comunicațiile private dintre prefectul capitalei și un secretar de stat a fost adevărata bombă detonată de Gabriela Firea. Consultantul a mai afirmat că Dragnea l-a amenințat pe Iohannis, privind posibilitatea ca din 2019 să nu mai fie președinte, tocmai pentru că are o strategie în spate: Tăriceanu are șanse mai mari să îl bată pe Iohannis. 

Cozmin Gușă a declarat în debutul intervenției că a râs foarte mult la conferința de presă a lui Liviu Dragnea și spune că șeful PSD l-a detronat pe Traian Băsescu, fiind acum demn de titlul de actor politic, ”în sens peiorativ al cuvântului”.

”Am urmarit toata conferinţa lui Dragnea şi am râs cum nu am mai râs demult. Pentru mine a fost atât de distractivă această conferinţă. Aş vrea să îi acord lui Dragnea două premii: în această seară, după mulţi ani, Dragnea l-a detronat pe Băsescu şi spun asta în calitate de bun cunoscător, foarte bun cunoscător al acestor fente din politica românescă. Cum ar spune românul, să fie rahatul atat de mare, si el să evolueze în acest fel. Adică ţara să fie în genunchi, partidul să fie praf, el să fie praf, şi el să evolueze în acest fel, asta este o mare performanţă. Eu îl credeam pe Dragnea mai puţin talentat decât Băsescu în a juca, în a ascunde adevărul, în a minţi. Dragnea a dovedit că are şi umor, şi trebuie să îi acord titlul de actor politic, în sens peiorativ al cuvântului, l-a detronat pe Băsescu în mod clar, în această evoluţie a lui, într-un moment dificil, foarte delicat pe care o să îl explic în partea a doua a intervenţiei”, a spus Gușă.

Consultantul este chiar dispus să îi ofere liderului PSD un program săptămânal la Realitatea TV, unde să poată spune ce bazaconii vrea. Și nu, nu este o glumă, ci o propunere oficială.

”Dragnea a avut umor într-o situaţie de complet dezastru pentru el, pentru România, şi nu ştiu, are un fel de energie care nu ştiu de unde vine. Şi acum eu vrea să îi dau al doilea titlu lui Liviu Dragnea. Ce Duban şi bancurile lui, ce Bobonete ce Văncică, în seara asta Dragnea a fost cel mai tare actor de stand up comedy, mai ales că îl dor şi picioarele. Sigur, putem găsi şi nume de scenă, că nu poţi spune Dragnea Show, dar "Flauşatul Show" sau "Flauşatul" ar avea mare suuces. Uite, chiar mă gândesc acuma, nu ştiu dacă am avea succes sau nu, sau dacă o să accepte, îi facem o propunere serioasă. Dacă acceptă, fără nicio obligaţie financiară din partea lui, să aibă câte un show săptămânal la Realitatea Tv, putem să îl şi înregistrăm, îi dăm şi un spaţiu de sâmbătă seara, în care să distreze oamenii. Nu, nu glumesc, au mai fost fel de fel de lideri politici în lume, duşi cu pluta în felul lor. Eu spre judecata telespectatorilor noştri, poate unii s-ar uita, poate unii s-ar enerva. Eu în mod oficial îi fac această propunere în această seară, fără obligaţie financiară din partea lui, să aibă un show de sâmbăta seară, de genul stand up comedy, în care să spună fel de fel de bazaconii. Sigur că şi băieţii ăia de la stand up comedy spun fel de fel de lucruri false, îmbrăcate cu umor, unii se amuză, alţii se enervează, pentru că se spun multe adevăruri. Repet, această propunere este una serioasă, pe care i-o fac din calitatea pe care o am, să susţină un show de standup comedy de două ore, sâmbătă seara, înregistrat sau nu, să vedem ce îi poate capul”, a spus Gușă.

Ulterior, Gușă a vorbit despre cât de grav este faptul că Gabriela Firea a declarat că ministrul de interne Carmen Dan a adus documente care erau transcripturi ale discuțiilor dintre prefectul Capitalei și un secretar de stat: 

 ”O altă scenă pe care tu ai evocat-o este lipsa de bărbaţi din PSD. Vai de capul lor, câţi muşchi îşi arată de fiecare dată şi nu sunt în stare de nimic. A trebuit să vină Gabi Firea, atenţie, pe o tematică foarte importantă pentru români, maxim de importantă pentru telespectatorii noştri, respectiv responsabilitatea de la protestul din 10 august, când  români au fost bătuţi, au fost gazaţi, siluiţi. Ei, Gabi Firea a avut această tărie să spună această problemă în care a devolat faptul că există penetrări de comunicaţii, de telefoane mobile, de whatsapp, pe care Carmen Dan, aflată sub controlul lui Tobă, fostul şef al Poliţiei, prin care Coldea a controlat Poliţia o lungă perioadă, lucru de unde s-a inspirat şi Dragnea, pentru că în acest triunghi de putere Dragnea-Coldea-Maior, Dragnea a avut acces la informaţii. Iar el s-a dus mai departe prin a controla nu doar Ministerul şi pe Carmen Dan, dar şi DGIPI, structura informativă internă. Deci supracontrol, de unde a avut acces la  acest gen de informaţii”. 

Cozmin Gușă a mai explicat că acele comunicații au fost furnizare de DGPI, întrucât Dragnea este obsedat de a controla serviciul de informații al MAI:

”Adevărata bombă detonată de Firea este accesul la comunicaţii private pe care nu le putea avea decât de la DGIPI, care a fost obsesia lui Dragnea, iar în disperare de cauză, înainte de Cex, a avut proasta informaţie să o folosească. Şi hai să fim serioşi, aici nu Carmen Dan vorbeşte, nu Dăncilă dispune. Aici este Liviu Dragnea, nu are nimeni niciun dubiu, nici din studio, nici din faţa televizorului. Iar această bombă ne arată că România nu este condusă în niciun fel, iar instituţiile se implică în fel de fel de negocieri subternare, cu de alde Coldea, alde Tobă, şi aşa mai departe. Faptul că a fost atacat atât de dur George Maior, care era tovarăş de al lor. Faptul că Maior, Coldea şi cu Dragnea au uneltit să îl dea pe Hellvig afară de la minister, ca să vină Dragnea îl locul lui. Hellvig a avut acel dosar la ANI, asta e un fapt. Fiind în acestă complicitate, un vârf al triunghiului este total criticat de un alt vârf, Dragnea, care se află în colaborare cu celălat vârf, Coldea. Să nu ne închipuim că Maior, cât ar fi de slab, o să stea cu mâinile în sân să vadă cum îşi bat ăştia joc. Coldea este extrem de frustrat, el crede că lumea nu i-a fost recunoscătoare, el crede că l-a pus pe Iohannis preşedinte şi pe Hellvig la SRI. Şi acestă frustrare îl face să acţioneze extrem de dur şi coroziv. Surpriza este ostracizarea lui Maior din grupul lor, care sigur poate să aibă la bază dorinţa lor ca Maior să îi relaţioneze la Washington, neînţelegând că Maior nu are relaţii la vârf în Administraţia Trump. Maior a avut relaţii într-o administraţie americană dominată de oamenii lui Soros. Astăzi el nu mai poate să livreze”.

Consultantul politic a vorbit apoi și despre discursul lui Liviu Dragnea. Acesta a spus că Dragnea a anunțat că nu va candida la prezidențiale tocmai pentru a-l încurca pe Iohannis: 

”Apoi, ameninţarea atat de dură la Iohannis, noi am mai vorbit că cel mai comod adversar pentru Iohannis este Dragnea. Iar Dragnea a făcut un fel de sacrificiu de regină şi i-a spus: "Domnul Klaus, eu nu mai candidez ca să mă poţi bate foarte usor, ci îl voi susține pe cel care te poate bate mai ușor, pe Tăriceanu”. Iar Dragnea a fost foarte obsedat să încurce lucrurile la vârful statului român, un stat român care este dominat nu de ambiții pentru strategii valoroase, ci de oameni preocupați de propriile funcții. Iar lovitura mare dată de Dragnea care a spus: ”Nu vei mai fi președinte încă 5 ani, pentru că eu îl susțin pe Tăriceanu, și cu voturile PSD, și voturile din dreapta, nu te mai califici. Il mai ai și pe Cioloș, poate nu mai intri nici în turul 2”, a mai explicat Gușă, care a subliniat că voturile din partea dreaptă se împart, iar pe partea stângă nu este nimeni.

În finalul intervenției, Gușă a mai explicat că Dragnea l-a amenințat pe Hellvig, într-un mod nenominalizat, tocmai pentru că șeful PSD se bazează prin informații care vin fie pe filiera Coldea, fie pe filiera Carmen Dan, prin ofițeri. 

"După Maior şi Iohannis, al treilea ameninţat a fost Hellvig, într-un mod nenominalizat, dar într-un fel care ne arată nouă că am avut dreptate când am spus în iunie despre atacul total asupra instituţiilor statului pe care Dragnea îl va da. Noi ne facem datoria, tu eşt moderator, scriitor, eu sunt analist, comentator, ce oi mai fi, dar noi ne-am făcut datoria să discutăm, Crei care au datoria să apere statul român au fost mult prea parşivi. Şi de aceea, Liviu Dragnea a evoluat cu atâta relaxare, omul se  bazează pe o majoritate parlamentară, se bazează pe informaţii din măruntaiele statului român care i-au fost furnizate fie din depozitul SRI, prin Coldea, fie din depozitul MAI, prin oamenii pe care i-a impus acolo, Coldea şi Tobă, sau prin ce îi livrează Carmen Dan prin ofiţerii de acolo". 

Totodată, Gușă a mai susținut că Gabriel Oprea a fost înlăturat de Dragnea, Maior şi Coldea pentru că nu se mai potrivea jocului.

"Nimeni nu s-a întrebat de ce a trebuit să fie executat Gabi Oprea. Un om care părea în totală armonie, cu Coldea, SRI, Maior, cu statul român, Iohannis, cu toată lumea. Păi nu a mai respectat regulile. Atunci, printr-un mijloc extrem de facil, cu o dramă la mijloc, acesta e adevărul, prin moartea tragică a poliţistului Gigină, Gabi Oprea a fost înlăturat pentru că nu se mai potrivea jocului. Dar eu mă gândesc, şi o să scriu şi eu despre asta. Dacă vreodată Gabi Oprea va vorbi despre cum a fost scăpat de la puşcărie Liviu Dragnea, în 2003, cu preţul unui post de parlamentar de Teleorman, pe care l-a oferit Dragnea fratelui procurorului şef DNA din acea vreme, Amărie. Habar nu am dacă s-a prescris fapta, o fi trecut mult timp de atunci. Orişicât, dacă Dragnea îşi aminteşte de acel episod în care preţul libertăţii sale a fost un post de parlamentar oferit la Teleorman, prin mijlocirea lui Oprea, care apoi a fost dat la o parte de către toţi. Şi sigur, Oprea e demonizat, pentru că stai să te gândeşti ce a făcut rău. Ce privatizări nasoale a făcut, pe cine a pus în funcţie, gen analfabeţii lui Dragnea. Sigur, nu a făcut nimic din toate astea, dar el a fost înlăturat exact de acest binom Maior-Coldea- Dragnea", a mai spus Guşă.

Consultantul politic a mai susţinut în final că efortul lui Firea de a i se împotrivi lui Dragnea a fost singular, în şedinţa Cex, şi a mai adăugat că care este la volan şi conduce treburile în România, în continuare, este Liviu Dragnea: 

"Pe termen scurt nu se va întâmpla nimic, Dragnea după veselia din seara asta va merge mai departe. Probabil scenariul suspendării nu va mai fi atât de îndepărtat, în mod sigur SRI va fi atacat la vârf şi martelat fără drept de apel. Iar amnistia şi graţierea sunt lucruri de care Dragnea nu se va mai putea feri. El s-a ferit pentru că lui nu îi aduceau niciun beneficiu pe termen scurt, dimpotrivă. Eliberau de sub jugul autorităţii lui fel de fel de personaje, fie patroni din mass media, fie baroni. De aceea Paul Stănescu a fost atât de dur şi i-a dat un ultimatum, jumătatea lui septembrie, să nu  îi mai păcălească, să dea amnistia şi graţierea, ca să poată şi ei să răsufle de sub autoritatea lui. Dar pentru mine a fost un lucru evident în seara acesta. Dragnea rulz! bine, cu toţi cei îl ajută, Coldea, Dâncu, cu generalii bătrâni din MAI, ţoţi l-au ajutat să ajungă în această poziţie de prepotenţă. Şi ca să avem o concluzie a serii, pe lângă cele două: cel care este la volan şi conduce treburile în România, în continuare, este Liviu Dragnea". 

Mai multe articole despre:
PSD Cozmin Guşă CEX carmen dan