MENIU

Gușă, detalii despre înscrierea în PSD

Cozmin Gușă s-a înscris în PSD
Cozmin Gușă s-a înscris în PSD
Cozmin Gușă s-a înscris în PSD

Cozmin Gușă a declarat, pentru HotNews.ro, că a aderat la PSD în calitate de membru simplu al organizației sector 1. El a spus că este o ,,opțiune de viață", că nu intenționează să candideze și că a ales PSD pentru că e ,,singurul partid de stânga de tip nesecuristic". 

Primarul sectorului 1, în organizația căruia s-a înscris Cozmin Gușă, a publicat și adeziunea consultantului politic, dar și o schiță la cald a planurilor de la partid, făcute de Cozmin Gușă, alături de Dan Tudorache și de Paul Stănescu, președintele organizației Olt. 
În urma anunțului făcut de primarul Sectorului 1 Dan Tudorache, pe pagina sa de socializare, Cozmin Gușă a anunțat, într-un interviu, că situația de acum e diferită de cea din epoca Năstase, când era secretar general al partidului și că preferă PSD, între altele, deoarece crede că celelalte opțiuni, precum USR sau Plus, ar fi "nocive".

„Acum am opțiunea să fac din nou politică, de stânga, cum am făcut întotdeauna. Și am ales opțiunea PSD pentru că din unghiul meu de vedere e singurul partid de stânga de tip nesecuristic. Opțiunea mea este de membru simplu, cu funcția de Cozmin Gușă.”, a spus acesta. 

Cozmin Gușă susține că PSD va deveni un partid cu avantaj competițional dacă acceptă să se reformeze.

 „PSD, dacă acceptă din această toamnă-iarnă să se reformeze, va lua un avantaj competițional în fața unui PNL care se va afla probabil la guvernare din noiembrie, dar care în cursul anului 20-20, dacă vrea sa mai conteze la parlamentare, va avea de asemenea obligația să se reformeze pe un alt model. Referitor la PSD, eu văd posibil acest model de partid al românilor buni, adresabili electoratului de stânga, prin care un român bun se poate să fie un român competent, un român omenos și un român patriot.”, mai susține Cozmin Gușă. 

Gușă a mai precizat că înscrierea sa în PSD nu-i va afecta în niciun fel jurnaliștii Realitatea TV.

 „Activitatea de tip angajat politic e total incompatibilă cu calitatea de coordonator editorial, pe care o am în acest moment. Nici nu aș putea să îi jignesc pe oamenii Realității, cum nu am făcut-o nici până acum, impunându-le poziții partizane, pentru că nu ar mai accepta să lucreze la Realitatea. În consecință, în zilele următoare o să gândesc o soluție administrativă care să garanteze independența editorială și care să nu îi incomodeze pe jurnaliștii Realitatea TV în a-și face meseria.”, a subliniat acesta. 

Întrebat dacă articolul, în care membrii CNA sunt avertizați că vor avea probleme dacă vor respinge prelungirea licenței Realitatea TV, este o amenințare, Cozmin Gușă a negat.

El a explicat că membrii CNA trebuie să înțeleagă libertatea de exprimare în audiovizual, deoarece este ceva ce chiar ei trebuie să păzească, în condițiile în care meciul între instituția ANAF și instituția Realitatea Media a fost evident încă din momentul în care statul paralel reprezentat de Coldea, Maior și ai săi au avut acțiuni directe împotriva Realității. 

 

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă