MENIU

Cum îşi argumentează Alexandru Căutiş decizia de a candida pe listele PSD. Dragnea: Nu e pe liste

Jurnalistul Alexandru Căutiş şi-a argumentat, în direct, la Realitatea Tv, decizia de candida pe listele PSD Constanţa. Acesta a declarat că din funcţia de parlamentar poate face mai mult pentru judeţul din care provine făcând referire la 4-5 proiecte importante pentru judeţ, la o modelare a bugetului judeţului, precum şi la un control parlamentar al comisiilor pentru cheltuirea banului public în Constanţa. Căutiş a mai susţinut că este conştient de riscurile de imagine, dar dacă şi le asumă, înseamnă că are ceva de transmis. În urma discuțiilor tensionate și contradictorii din studio, Căutiș a părăsit emisiunea. Pe de altă parte, Liviu Dragnea a declarat la un alt post de televiziune că de fapt, jurnlaistul nu este pe listele PSD. 

Întrebat de Rareş Bogdan cum de a decis să candideze tocmai în filiala PSD pe care a criticat-o în anchetele sale, Alexandru Căutiş a răspuns: "O să vă uimesc, totuşi eu sunt un om liber şi acela se numeşte un partid democrat (n.r PSD). În primul rand, eu nu intru la Constanţa pentru ca este fieful lui Mazăre, dvs care mă cunoaşteţi de câţiva ani, stiţi că eu nu m-am schimbat un centimetru, deşi am avut presiuni. Faptul că dvs numiţi PSD Constanţa fieful lui Mazăre este o greşeală. Nu doar din postura de jurnalist, eu chiar m-am pregatit pentru asta, dar în ţara asta, pe lângă meseria de jurnalist, simţi că poţi să aduci sprijinul şi în alt mod decât în presă. Un parlamentar are posibilitatea să modeleze bugetul care priveste judeţul din care face parte şi 2 sa impună un control facut de o comisie pentru cheltuirea banului respectiv", a declarat acesta.

În schimb, Liviu Dragnea a spus că deocamdată, Căutiș nu este pe listele PSD, iar listele de validare vor fi semnate de către președintele PSD. Liderul a mai precizat că ar fi ciudat ca jurnalistul să candideze:

„Listele se semnează de către președintele partidului. Ar fi cel puțin ciudat, dacă nu exotic, ca el să fie pe liste. Aș fi îngrozit ca domnul Teodorovici să plece din partid dacă va veni domnul Căutiș, nu îmi permit așa ceva! Deocamdată, nu îl avem pe liste nici pe Căutiș. Listele le semnez eu, le spun cu modestie. Nu le semnez dormind”, a spus Liviu Dragnea, luni seară, la Antena 3.